Ekonomi yönetiminden Brexit yorumu

İngiltere'nin AB'den çıkmasıyla ilgili Türkiye'den ekonomi yönetiminden açıklamalar geldi.

Ekonomi yönetiminden Brexit yorumu
Ekonomi yönetiminden Brexit yorumu
GİRİŞ 24.06.2016 17:53 GÜNCELLEME 24.06.2016 17:53
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Ekonomi yönetimi, İngiltere'de yapılan referandumda seçmenlerin ülkenin Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılması yönünde karar vermesini, "yeni bir sürecin başlangıcı" şeklinde değerlendirdi.

Başbakan Yardımcıları Mehmet Şimşek ve Nurettin Canikli, Twitter hesaplarından oylama sonucuna ilişkin görüşlerini paylaşırken, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci yazılı açıklama yaptı.

ŞİMŞEK VE ZEYBEKÇİ'DEN AÇIKLAMA

Şimşek, Twitter hesabında "Brexit" etiketiyle İngilizce olarak, "Pandora'nın kutusunu açmak istemezsin ama çoktan açılmıştır." ifadesini kullandı.

Canikli de Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, "Avrupa Birliğinin dağılma süreci başlamıştır. Gemiyi ilk terk eden İngiltere oldu." değerlendirmesinde bulundu.

'TEK BAŞINA YÜZDE 35 KATKI VERDİ'

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ise açıklamasında şunları kaydetti:

"Tüm Avrupa, Brüksel’den daha ayrı siyasi karar mekanizmalarına doğru ilerleyecektir. Birleşik Krallık, 2009 yılı sonrasında AB büyümesine tek başına yüzde 35 katkı vermiştir. 2015 sonu itibarıyla 16,2 trilyon dolar büyüklüğünde, kişi başına düşen geliri 31 bin 900 dolar olan AB ekonomisi, Birleşik Krallık'ın, AB'den ayrılması sonucu 13,4 trilyon dolara ve kişi başına düşen gelirin 30 bin dolara indiği bir ekonomi olacaktır."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • Ottoman 7 yıl önce Şikayet Et
    Geldiğinden beri şu doları bi türlü düşürememiş , ev fiyatları tavan yapmış; Beyimiz gelmiş buna kafa yoruyor...
    Cevapla
  • El Turko 7 yıl önce Şikayet Et
    Ekonomi yonetimi twitter a karakter yetistirecegine oturup bu ters ekonomik dalgadan en az nasil zarar goruruze kafa yorsun. Ingilterenin birlikten cikmasi sanki cok lehimizeymis gibi, bu adamlar nasil bakan olmus hayret etmemek mumkun degil. Avrupa birliginin dagildigi falan yok. Cameron bir hamle yapip birlige santaj yapayim derken ingiltereyi de kendi siyasi kariyerini de bitirdi. Dagilan ingiltere olur ama ab dagilmaz. Ancak yukselen irkcilik dalgasi biz muslumanlar icin bir uyanis olmali, biz hala uyanamadik bu gaflet uykusundan. Herseyi de sayin cumhurbaskanindan beklemeyin ey basiretsiz bakanlarimiz, silkinin ve kendinize gelin.
    Cevapla
  • almere 7 yıl önce Şikayet Et
    cok dogru eline saglik
    Cevapla