Merkez Bankası indirime gitti

Merkez Bankası, Para Politikası Kurulu raporunu açıkladı.

Merkez Bankası indirime gitti
Merkez Bankası indirime gitti
GİRİŞ 24.05.2016 14:02 GÜNCELLEME 24.05.2016 14:56
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK), beklendiği gibi faiz koridorunun üst bandını 0.50 puan indirdi, politika faizine ise dokunmadı.

PPK'nın ardından yapılan açıklamada, faiz koridorunun üst bandı olarak bilinen "marjinal fonlama oranı"nın yüzde 10.00’dan yüzde 9.50’ye indirildiği belirtildi.

Açıklamada, koridorun alt bandı olan Merkez Bankası borçlanma faizinin yüzde 7.25 düzeyinde ve politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faizinin de yüzde 7.5 düzeyinde sabit tutulduğu belirtildi.

Merkez Bankası, Mart'ta 13 ayın ardından ilk kez koridorun üst bandı olan gecelik borç verme faizini 0.25 puanlık indirimle yüzde 10.50 düzeyine çekmiş, koridorun üst bandı Nisan'da da 0.50 puan indirmle yüzde 10.0'a gerilemişti.

YORUMLAR 19
  • edsa 7 yıl önce Şikayet Et
    Faizsiz bankacılığın verdikleri krediler özendirici olsa millet faiz işine girmez.Bakıyorsun bütün katılım bankaları normal bankalardan yüksek fiyata borçlandırıyor.
    Cevapla
  • anonim 7 yıl önce Şikayet Et
    Ahhhh Erdem Başçı. faizleri indirmemek için direndin, milletin başını yedin. Yazıklar olsun.
    Cevapla
  • Baskentli 7 yıl önce Şikayet Et
    Indirim az daha fazla olmasi lazim...
    Cevapla
  • fikri hür 7 yıl önce Şikayet Et
    faizin bitirilmesi yerli ve milli bir meseledir... faizin bitirilmesi demek.. uretim. istihdam. yatirim. proje. yuksek milli gelir. gelişmek ve buyumek anlamina gelir....
    Cevapla
  • fikri hür 7 yıl önce Şikayet Et
    yuzde 3 e kadar istikrarli faiz indirimine devam.... merkez daha yeni basladi faiz turkiye ekonomisi icin buyuk kambur buyuk yuk...atilacak cok adim var faiz icin...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle