62 kişi dünyanın yarısından zengin

İngiliz yardım kuruluşu Oxfam 62 "süper zenginin" servetlerinin dünya nüfusunun yarısından daha fazla olduğunu duyurdu.

62 kişi dünyanın yarısından zengin
62 kişi dünyanın yarısından zengin
GİRİŞ 18.01.2016 11:51 GÜNCELLEME 18.01.2016 11:52
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Dünya Ekonomik Forumu bu hafta İsviçre'nin Davos kentinde yapılacak. Dünya liderlerinin toplanacağı Davos Zirvesi'nde yeryüzündeki adaletsiz gelir dağılımına dikkat çekmek isteyen İngiliz yardım kuruluşu Oxfam bir rapor hazırladı. Oxfam'ın Credit Suisse'in verilerini kullanarak hazırladığı raporda dünyadaki gelir dağılımı adaletsizliğiyle ilgili çarpıcı sonuçlar yer alıyor.

70 MİLYON 7 MİLYAR İNSANDAN DAHA ZENGİN

Zenginlerle fakirler arasındaki gelir eşitsizliğinin artarak devam ettiğini belirten Oxfam, 2016 yılında dünyanın yüzde 1'lik nüfusuna denk gelen 70 milyon kişinin dünyanın geri kalan yüzde 99'undan (Yaklaşık 7 milyar insan) daha fazla servete sahip olacağını açıkladı. Oxfam'ın raporuna göre 62 "süper zenginin" toplam serveti, dünyanın nüfusunun en fakir olan yarısından daha fazla olduğu belirtildi.

Bir yıl önce, dünya nüfusunun en fakir olan yarısının serveti, 80 "süper zenginin" servetine denk geliyordu. Dünyanın en yoksul yüzde 50'sinin nüfusu 2010 ile 2015 yılları arasında 400 milyon artmasına rağmen serveti yüzde 41 (1 trilyon dolar) oranında azaldı. Yine aynı zaman diliminde dünyanın en zengin 62'sinin serveti ise 500 milyar dolardan 1.76 trilyon dolara yükseldi. Hükümetlere eşitsizliğe son verilmesi çağrısında bulunun Oxfam, geçtiğimiz yıl yayımladığı raporda en zengin yüzde 1'lik kesimin toplam servetinin dünyanın geri kalan yüzde 99'unun servetinden daha fazla olacağı öngörüsünde bulunmuştu.

Oxfam maaşlarda cinsiyet ayrımına son verilmesi, ilaçların ücretlerinin düşürülmesi ve tüketimden çok varlıkların vergilendirilmesi çağrısı yapıyor.

YORUMLAR 2
  • ya bizde 8 yıl önce Şikayet Et
    bizde daha kötü çıkar ilk 62 kişinin malını türkiyede bakın 80milyona geriye kuru ekmek kalır
    Cevapla
  • Yasin 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu imkansız.Çinde ve Afrikada insanların çoğunun kazancı 1 doların altında.Ülkeni yermek istemişsin fakat çok abartmışsın.
    Cevapla