Kamuda 'yatış'ı bitirecek hamle: Ölçümleme geliyor

Kamuda çalışan verimliliğini artırmayı hedefleyen hükümet, çalışma başlattı. Gelişmiş ülkelerdeki çalışan ölçümleme modelleri araştırılıyor.

Kamuda 'yatış'ı bitirecek hamle: Ölçümleme geliyor
Kamuda 'yatış'ı bitirecek hamle: Ölçümleme geliyor
GİRİŞ 24.11.2015 08:34 GÜNCELLEME 24.11.2015 08:34
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Hükümet, kamuda iş verimliliğini artırmak ve performansı ölçümleyebilmek için çalışmaları hızlandırdı.

2010'dan beri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Devlet Personel Başkanlığı'nın organizasyonunda düzenlenen Kamuda Yönetici Yetkinliklerinin Artırılması Bölgesel Eğitim Programı'nı düzenleyen hükümet, şimdi de gelişmiş ülkelerdeki çalışan ölçümleme modellerini araştırıyor.

Devlet Personel Başkanı Mehmet Ali Kumbuzoğlu, performans konusunda çalışmaları derinleştirdiklerini söyledi. Türkiye'nin çalışanını ölçümlemeyen tek ülke olduğunu belirten Kumbuzoğlu, "Bu konuda gelişmiş ülkeleri tarıyoruz. Şu anda kurumların bazıları bunu yapıyor, biz de onlara önderlik ediyoruz. Bize en uygun sistemi yürürlüğe koyduğumuzda çalışanımızı ölçme konusunda bir adım atmış olacağız" dedi.

HEDEF İYİ YÖNETİCİ

Kamuda verimliliğe büyük önem verdiklerini, bu nedenle 2010'dan beri Bölgesel Eğitim Programı'nı düzenlediklerini vurgulayan Kumbuzoğlu, "Doğu'yu Malatya ve Şanlıurfa'da, Akdeniz'i Antalya ve Adana'da, İç Anadolu'yu Bursa ve Nevşehir'de, Marmara'yı Tekirdağ'da bir araya getirdik. Hedefimiz üst düzey ve orta kademe yöneticileri geliştirmek, yetiştirmek" diye konuştu.

EŞİT İŞE EŞİT ÜCRET

Eşit işe eşit ücret uygulaması yaptıklarını anımsatan Kumbuzoğlu, "Valilerimiz 'her ili aynı kefeye koymayalım, ücret sistemini illere göre farklılaştırmanız lazım' diyor. Ağrı'da, Diyarbakır'da, Şırnak'ta ya da az gelişmiş yörelerde memuru aynı ücretle yönetemezsiniz, verim alamazsınız. İşte bu gibi durumları taşrayı gezerek öğreniyoruz" diye konuştu.

YORUMLAR 2
  • Miti 8 yıl önce Şikayet Et
    Eşite eşit deniliyor 2012 yılında 666 KHK kanunu çıktımemurun aynı emsali başka bakanlıkta oranın önceki önceden mesai vs. Adı altında fazla maaş alıyor ve sabitlenmiş memura her zam geldiğinde o kurumdaki memur arkadaşımızda alıyor yetişme şansımız yok bu Nasıl eşite eşit
    Cevapla
  • turko 8 yıl önce Şikayet Et
    ankara istanbul izmir gibi büyük şehirlerde çalışmak kolay. Ulaşım için servisler var. öğlen yemekleri çıkar maliyeden gelen ödenekler kullanılır. malzeme bol. ama gel görki şırnak hakkari gibi illerde ilçelerinde çalışmak zor. yemek yoktur. malzeme yokktur ödenek yoktur kalacak yer yoktur kiralar büyük şehirlerden pahalıdır aileni terör nedeniyle getiremezsin iki yerde kira ödemek zorundasınız çay kahve ikram edecek imkan yoktur donanım yoktur aileni gidip görmek zordur git gel 500 -1000 tl den az deildir. özlem duyarsın sosyal hayat yoktur bir yere terör nedeniyle çıkamazsın kurum araçları yoktur. her şeyi cebinden harcamak zorunda kalırsınız
    Cevapla