O memurlara fazla mesai ücreti ödenecek

AFAD'ın geçici barınma merkezlerinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tabi olarak görev yapan personel, fazla mesai ücreti alacak.

O memurlara fazla mesai ücreti ödenecek
O memurlara fazla mesai ücreti ödenecek
GİRİŞ 19.11.2015 12:13 GÜNCELLEME 19.11.2015 12:13
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Geçici barınma merkezlerinde görevli personele fazla çalışma ücreti  ödenmesine ilişkin Bakanlar Kurulu kararı, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında  yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, fazla mesai yapması gereken personel, AFAD tarafından  belirlenecek.

Her personele fazla çalışma ücretinin ödeneceği süre, ayda 50 saati  geçemeyecek, söz konusu her saat için 2015 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu'nun  "K" cetvelinde 1,63 lira olarak belirlenmiş ücretin 3 katı esas alınacak.

Fazla mesai yapan personelle çalışılan gün ve süreleri gösteren fazla  çalışma cetveli düzenlenecek ve bu cetvel, söz konusu personelle birim amiri  tarafından imzalanacak. 

Karara göre, fazla çalışma ücreti ödenen personele diğer mevzuat  hükümlerine göre ayrıca fazla çalışma ücreti ödenmeyecek. 

Kararın hükümleri, 15 Ekim 2015 ve 31 Aralık 2015 arasında  uygulanacak.

YORUMLAR 5
  • hsyn 8 yıl önce Şikayet Et
    657 memur denince tamamını kapsaması lazım mesai yapanların tespitinde mesai verilmesi lazım makam şoförlerinin hali ne olacak mesai mefhumu gözetmeden çalışıyor hafta sonu dahil varlığımızdan bihaber Allah yardımcımız olsun
    Cevapla
  • polis 8 yıl önce Şikayet Et
    ayda 50 saati geçemeyecekmiş miş miş.ben ayda bir polis memuru olarak tamda 245 saat çalısıyorum hani diğer ek görevler falan hariç normal mesaiden bahsediyorum. bize verdikleri fazla çalışma ücretini biz almayalım bizi de insan gibi çalıştırsınlar. maliyedekine afaddakine bile fazla çalışma ücreti verilecek demek. adamlar 5 dedi mi gider hafta sonu planını yapar gittiği yerde de o fazla çalışma süreleri içinde biz çalısarak onlara yardımcı oluruz
    Cevapla
  • veysel 8 yıl önce Şikayet Et
    Üniversitelerde ikinci öğretimde görevli personele nöbet ücretiveriliyordu. Memur mesaileri kaldırılınca bu ücrette kaldırıldı. Ama 2.öğretim devam etmekte ve çalışan personel 2. öğretiminde işini yapmak zorunda fakat aldığı ücret 1/5 oranında azaldı. Halbuki bu parayı maliye bakanlığı da ödemiyor, üniversitelerin 2. öğretim gelirlerinden ödeniyor. Kaldıki bu mesayide değil 2. vardiye gibi , bu haksızlığa bir son verilmeli.
    Cevapla
  • feveran 8 yıl önce Şikayet Et
    ayıptır söylemesi polislere neden mesai ücreti verilmiyor
    Cevapla
  • hakkı 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah polisimize ve güvenlik güçlerimizin tamamına yardım etsin ve güç versin. Dualarımız hep sizinle. Ayıptır demişsiniz. Ayıp olmaz sizlere. Daha iyilerine layıksınız. Devletimiz artık çok güçlü. TEKNİK PERSONELİ unutuyo bu ara. trilyon değerindeki hakkedişlerin kontrolörlerini ihmal etmesin. Sonra yine polise askere versin bol bol. Bereketiyle...
    Cevapla