Doğrudan yatırımlar yüzde 32 oranında arttı

Yılın ilk dokuz ayında Türkiye’ye gelen uluslararası doğrudan yatırım (UDY) tutarı 12.6 milyar dolara ulaştı.

Doğrudan yatırımlar yüzde 32 oranında arttı
Doğrudan yatırımlar yüzde 32 oranında arttı
GİRİŞ 12.11.2015 08:47 GÜNCELLEME 12.11.2015 08:47

Merkez Bankası tarafından açıklanan verilere göre Eylül ayındaki yatırım girişi 791 milyon dolar olurken, Ocak-Eylül 2015 döneminde geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 32 oranında bir artış kaydedildi.

Sektörel dağılıma bakıldığında Eylül ayında en çok yatırım alan sektör finansal hizmetler sektörü oldu. Yılın ilk dokuz ayında ise en çok yatırım alan sektörler arasında birinci sırada finansal hizmetler gelirken, bunu imalat ve enerji sektörleri takip etti.

Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA) Başkanı Arda Ermut, konu ile ilgili olarak, 2015 yılında kısa aralıklarla gerçekleşen iki seçim ve bazı komşu ülkelerdeki olumsuzlukların devam etmesi gibi uluslararası yatırımlar açısından daha fazla risk anlamına gelebilecek koşullara rağmen Türkiye'ye duyulan güvenin yatırımcı nezdinde daha da arttığını belirtti.

Ermut, “2015 yılı ilk 9 ayı itibariyle 2014 yılı toplam UDY tutarına ulaşmış durumdayız. Yılsonunu inşallah beklentilerin üzerinde bir rakam ile kapatacağız. 1 Kasım'da ülkemizin istikrara yönelik iradesini ve uluslararası yatırımcılara mesajını güçlü bir şekilde ortaya koymasından sonra Türkiye’nin ideal yatırım ortamı pozisyonu artık çok daha net bir şekilde ortaya çıktı. Önümüzdeki dönemde bu durumun UDY rakamlarına yansımasının çok olumlu olacağını düşünüyoruz.", dedi.