Türk Hava Kurumunun yeni başkanı belli oldu

Türk Hava Kurumunun 44'üncü Olağanüstü Büyük Genel Kurulu Ankara'da yapıldı. THK genel başkanlığına Kürşat Atılgan seçildi.

Türk Hava Kurumunun yeni başkanı belli oldu
Türk Hava Kurumunun yeni başkanı belli oldu
GİRİŞ 12.10.2015 14:46 GÜNCELLEME 12.10.2015 14:46

564 delegenin oy kullandığı seçimlerde, Kürşat Atılgan, geçerli oyların 324'ünü alarak Türk Hava Kurumunun 27'nci Genel Başkanı oldu. İki aydır genel başkanlık görevini vekaleten yürüten Mustafa San ise 238 oy aldı.

Açıklamaya göre, Kürşat Atılgan'ın THK Vakfı Başkanlığını da yürütüyor olması nedeniyle THK, THK Vakfı ve THK Üniversitesi yönetimi yeniden tek kişide toplanmış oldu.

Seçimin ardından açıklamada bulunan Atılgan, "Seçimin kaybedeni yoktur. Hepinize ihtiyacım var. Hep birlikte ele ele verip, bayrağı en yukarılara taşıyacağız" ifadesini kullandı.

Atılgan'ın özgeçmişi

Kürşat Atılgan, 1956 Osmaniye Kadirli'de doğdu. 1976 Hava Harp Okulundan mezun olan Atılgan, 1985 yılında Hava Harp Akademisini bitirerek kurmay subay oldu. 1990'da Fransız Hava Harp Akademisi ve Fransız Silahlı Kuvvetler Akademisini tamamlayan Atılgan, 1994-97 arasında Şam'da Askeri Ateşe olarak görev yaptı.

Hava Harp Okulu Alay Komutanlığı, Malatya ile Eskişehir'de Filo ve Üs Komutanlığı yapan Atılgan, Hava Kuvvetleri Karargahında Personel Plan Yönetim Daire Başkanlığı ve İstihbarat Komutanlığı görevlerinde bulundu.

2006 yılında Silahlı Kuvvetlerden Hava Pilot Tuğgeneral rütbesindeyken ayrılan Atılgan, 2007 genel seçimlerinde Adana Milletvekili seçildi. Bu görevi sırasında NATO Parlamenterler Asamblesinde (NATOPA) Türkiye'yi temsil ederken NATOPA'nın Savunma Güvenlik Komitesi başkan yardımcılığına seçilen Atılgan, halen THK Havacılık Vakfı Başkanlığını yürütüyor. Atılgan, evli ve iki çocuk babası.

KAYNAK: AA