Pazarlıkta son teklif: Gözler hükümette!

Memur ve memur emeklilerinin yakından izlediği toplu sözleşme maratonu sürüyor. Gözler bugün hükümetin teklifinde...

Pazarlıkta son teklif: Gözler hükümette!
Pazarlıkta son teklif: Gözler hükümette!
GİRİŞ 14.08.2015 09:25 GÜNCELLEME 14.08.2015 09:52
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Yaklaşık 3 milyon 100 bin kamu görevlisi ile sayıları 2 milyonu bulan memur emeklisinin 2016-2017 yıllarındaki mali ve sosyal hakları, toplu sözleşme görüşmeleriyle belirleniyor.

Bugün de hükümetin teklifinin açıklanması bekleniyor.

HÜKÜMETİN TAHMİNİ TEKLİFİ 3+3

Hükümet'in, orta vadeli programdaki yüzde 5'lik enflasyon beklentisi doğrultusunda yüzde 3+3 lük bir teklif sunması bekleniyor.

Yetkili konfederasyon Memur-Sen ise, 2016 için yüzde 8+8 zam, 2017 içinse yüzde 7+7 zam istiyor.

MAAŞ PROMOSYONU TEKLİFİ

Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın, çalışanların maaş promosyonu aldığını, emeklilerin bu haktan yararlanmamasının bir çifte standart olduğunu söyledi. Emekli kamu görevlilerine maaş aldıkları banka tarafından promosyon ödenmesini sağlamak üzere Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından bankalarla protokol imzalanmasını teklif ettiklerini söyleyen Yalçın, "Teklifimiz gerçekleşirse bu ödeme her ilgili mali yılın ilk maaş ödemesiyle birlikte gerçekleşecek" şeklinde konuştu.

2 YILLIK 789 LİRA PROMOSYON

Memur-Sen'in teklifine göre; protokol imzalanıncaya kadar, SGK bütçesinden ödenmek üzere emekli kamu görevlilerine 2 yılda bir 'en yüksek çıplak memur aylığı' kadar promosyon verilecek. Halen en yüksek devlet memuru aylığı 789 lira. Talep kabul edilirse, emekliler 2 yıllık toplam 789 lira promosyon alabilecek. Memur emeklilerine promosyon hayata geçerse, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine de yol açılacak. Tüm emekliler promosyon alabilecek.

2 ÇOCUKLUYA 425 LİRA YARDIM TALEBİ

Memur-Sen, memurun çalışmayan eşi için kamu görevlilerine ödenen eş yardımı tutarının 275 liraya çıkması yönünde teklifte bulundu. Memur-Sen Başkanı, "Ayrıca her çocuk için eşit olmak kaydıyla 75 lira çocuk yardımı istiyoruz. Eğer kabul olursa 2 çocuğu olan bir memur emeklisi, 425 lira aile yardımı alabilecek" dedi.

Takvim'de yer alan habere göre de, Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın, memurun çalışmayan eşi için kamu görevlilerine ödenen eş yardımı tutarının 275 liraya çıkarılmasını teklif ettiklerini belirterek, "Ayrıca her çocuk için eşit olmak kaydıyla 75 lira çocuk yardımı istiyoruz. Çalışanlarla ilgili bu teklifimiz emekliler için de geçerli olacak" dedi. Talep hayata geçerse, eşi çalışmayan, 2 çocuğu olan bir memur emeklisi, 425 lira aile yardımı alabilecek.

YORUMLAR 5
  • memur 8 yıl önce Şikayet Et
    seçim de oymu alacaksınız şimdi siz görüşürüz kasımda...
    Cevapla
  • kadırgalı 8 yıl önce Şikayet Et
    hükümet 3+3 teklifle geliyor yazarsa memur sen'in istediği rakamlşar üzerinden maaş hesaplıyo demiyorki ya 3 ten fazla vermezse bunu düşünen hesaba katan yok sadece bu kadar istiyoruz karşılanırsa Bukadar olacak ya karşılanmazsa neyapacak sayın yetkili sendikamız
    Cevapla
  • 4-c 8 yıl önce Şikayet Et
    bitsin artık bu kadro yalanı
    Cevapla
  • 4/c li 8 yıl önce Şikayet Et
    4/c liye Kadro bu sözleşme dönemin'de yalan oldu!!!!!!
    Cevapla
  • ase 8 yıl önce Şikayet Et
    aynen kadro işi fısss
    Cevapla