Yalçın: Masaya teklif bekliyoruz

Toplu Sözleşme Görüşmeleri için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na gelen Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, soruları cevaplandırdı.

Yalçın: Masaya teklif bekliyoruz
Yalçın: Masaya teklif bekliyoruz
GİRİŞ 12.08.2015 12:14 GÜNCELLEME 12.08.2015 12:14
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Yalçın, "Bugün Toplu Sözleşme sürecinin tekliflerin verilmesi yönüyle 17. görüşme yönüyle 10. günü. Biz bu oturumda Kamu İşveren Heyetinin masaya teklifle gelmesini bekliyoruz. Artık görüşmeler pazarlık olarak devam etmeli" dedi.

Yalçın sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Kamu İşveren Heyetinin teklifi gelmeden pazarlık olmayacağına göre bugün itibariyle toplu pazarlık evresine geçtiğimizi söyleyemeyiz. Görüşme sürecinin son gününe 10 gün kaldı. Bir tanesi genel 11'i hizmet kolu olmak üzere 12 tane Toplu Sözleşme metni oluşması için kalan süreyi doğru ve verimli kullanmalıyız. Genel Toplu Sözleşme teklifleri net, hizmet kollarında  komisyonlar tekliflerini tasnifledi ve maliyet büyük oranda belirlendi.

Eksik tek halka kam u tarafının teklifidir. Bugünkü oturumun başlangıcında bu eksik halka mutlaka tamamlanmalıdır." 

YORUMLAR 2
  • 1-memur 8 yıl önce Şikayet Et
    ben burada Memurları temsil eden sendikalara yetkililerine sesleniyorum unvansız memur kesimi neden diğer memurlar gibi haklardan yararlanamıyorlar onları mahrum bırakıyorlar örneğin memur fazla mesaiden mahrum giyimden mahrum aldığı bir gömlek parası 11 lira seyyar görev yok daha neler neler saymakla bitmez memur da sabahtan akşama kadar masa başında çalışıyor onlarda diğerler gibi mesai takibi sanki unvanlı memurlar mı çok fazla görev yapıyorlar fazla mesai, seyyar görev, elbise parası ve daha bir çok özlük haklar giyim yardımı 500 ile 600 lira ve daha fazla para alıyorlar sendikalar bunların hakklarını neden savunmuyorlar onlarda diğerler gibi yaşama hakkları yokmu?
    Cevapla
  • fikret benli 8 yıl önce Şikayet Et
    Ali Yalçın! Sen farklı çıkacan inşallah. Öncekilerden farkını hissettir inşallah. Hadi bakalım. Kabuğuna sığmayan birisin. Sen sendekilerden öncekilere benzeme.
    Cevapla