Pazarlık masasından memurlara iki müjde

Toplu Sözleşme masasından ilk günde Memur-Sen'den iki kazanım birden çıktı. Memur-Sen'in iki talebi hükümet tarafından da kabul gördü.

Pazarlık masasından memurlara iki müjde
Pazarlık masasından memurlara iki müjde
GİRİŞ 03.08.2015 15:09 GÜNCELLEME 03.08.2015 15:50
Bu Habere 62 Yorum Yapılmış

Memur-Sen'in 2005'ten sonra işe başlayanlara 1 derece verilmesi ve Eş Durumu özünde 3 yıllık süre şartının esnetilmesine yönelik talebi Toplu Sözleşme Masasında kabul edildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 2 talebe verilen onayı "Hayırlı olsun" şekliyle açıkladı. Her iki talebi 1. oturumda 850 bin üyesiyle yetkili konfederasyon Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın gündeme getirmişti.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 62
  • hamza 8 yıl önce Şikayet Et
    bu haberde parlatılan yetkili federasyon geçen snelerde ne yaptı peki.ben diyeyim geçen sefer ki toplu sözleşmede 175 tl brüt, 145 tl net seyyanen zamda anlaşılmıştı. ortalama memur maaşının 2500 tl olduğu düşünülürse bu rakam %5.8 yapıyordu. oysa enflasyon devletin rakamlarına göre bile %8-9 civarında gelmişti. memurlar %2-3 oranında reel olarak maaş kaybı yaşadılar bırak zammı. halbuki en kötü durumda %2+2'ye bile anlaşsan, oranlı yapılan zamda yasal olarak "enflasyon farkı" alınacağı için, herhangi bir kayıp olmayacaktı. yani sözleşme yapmasalar, iktidarın insafına bile bıraksalar "enflasyon farkı" sayesinde bu kadar zarar etmeyecekti memurlar
    Cevapla
  • agenc 8 yıl önce Şikayet Et
    Asgari Ücret ten vergi alinmamali tamamda... bu sefer memuru iscisi herkes sunu yapacak mahkemeye giderek asgari ucreti emsal gosterip asgari ücret tutarindaki maasinin vergiden muaf tutulmasini isteyecek ve kazanacak. Asgari ucretin vergi dışı kalmasi degil dava asgari ucretin devlet nezdinde kademe oldugunu seni beni calistiranin bir kademe basamak oldugunu bilerek calistirdigina ucret odemesi gerekir. Diger yandan enflasyon neden asgsri ucretliye uygulanmıyor. . Isveren calistirdigi elemanina neden derece kademe uygulamasi yapmiyor..
    Cevapla
  • adem 8 yıl önce Şikayet Et
    Eşi çalışan kaç memur var acaba. Derece verilirse sanki adem 3 yıl önceden emekli olacak. Yıllardır bunları bütün memurlara müjde diye anlatiyorlar
    Cevapla
  • u mustafa 8 yıl önce Şikayet Et
    Süresi dolmuş yenisi kuruluncaya kadar görev başında olan bir iktidar sizce ne kadar verir.
    Cevapla
  • burak 8 yıl önce Şikayet Et
    Boş laflar bunlar memura müjde deyip bi aratin bakalım kaç kere derece verilecek diye kac senedir haber var. Verin dereceyi öyle konuşun yemezler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle