AK Part o bakanlıklarda ısrarcı olacak

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, koalisyon pazarlıklarında AK Parti olarak ekonomiyle ilgili bakanlıklarda ısrarcı olacaklarını söyledi.

AK Part o bakanlıklarda ısrarcı olacak
AK Part o bakanlıklarda ısrarcı olacak
GİRİŞ 12.07.2015 11:55 GÜNCELLEME 12.07.2015 12:15
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yarın başlayacağı hükümet kurma turlarının perde arkası ile ilgili konuştu. Şimdiye kadarki süreyi boşa geçirmediklerini ve iyi hazırlandıklarını söyleyen Bakan Yılmaz, AK Parti'nin koalisyon görüşmeleri için çalışan üç komisyonun ikisinde görev yaptığını kaydetti. Yılmaz; CHP ve MHP için ayrı çalışma yaptıklarını ve bir komisyonun da ekonomi için çalıştığını kaydetti.

Yarın başlayacak hükümet kurma turlarının hazırlık çalışmalarında görev alan Yılmaz, “Ekonomi yönetimi için güçlü bir koordinasyon ve işbirliği olmalı. Belirsizliklerin azaltılması önemli. Ekonomi yönetimi bizde olmalı” dedi.

KIRMIZI ÇİZGİLERİMİZ YOK

“Sadece hükümet kuralım ve geçici olarak idare edelim” anlayışıyla hareket edilmemesi gerektiğini de belirten Bakan Yılmaz, şunları kaydetti: “Ülkenin temel ihtiyaçları var. Bizim parti olarak kırmızı çizgilerimiz yok, ilkelerimiz ve politikalarımız var. Ülkenin ihtiyaçlarını görüp bunlara cevap verme sanatı siyaset. Kırmızı çizgilerle alanı daraltırsanız ülke için iyi olmaz. Biz de 'her şeyi yaparız' demiyoruz ama kırmızı çizgi kavramını benimsemiyoruz. Erken seçim olasılığı da değerlendiriliyor."

EKONOMİYİ KORUMALIYIZ

AK Parti'nin ekonomik boyuttaki yönetimi korumak isteyeceğini anlatan Kalkınma Bakanı Yılmaz, “Diğer partiler bizim kadar realitelere rakamlara yakın değiller. 13 yıldır başka konuları da tecrübe ettiniz. Ekonomi daha teknik bir konu. Bunlar somut olarak ortaya konulacak. Ekonomi yönetimi için güçlü bir koordinasyon ve güçbirliğinin olması önemli. Belirsizliklerin azaltılması önemli. Bizim istediğimiz ekonomi yönetiminin bizde olmasıdır” dedi.

KAYNAK: İBRAHİM ACAR - YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 1
  • enis 8 yıl önce Şikayet Et
    İçişleri ve adalet çok önemli
    Cevapla