Yaşlıların otobüs paralarını devlet ödeyecek

Otobüslerde ücretsiz taşımacılığa yönelik getirilen düzenlemeyle şoförlerle yaşlı yolcular arasındaki bilet kavgası da son bulacak.

Yaşlıların otobüs paralarını devlet ödeyecek
Yaşlıların otobüs paralarını devlet ödeyecek
GİRİŞ 03.06.2015 11:45 GÜNCELLEME 03.06.2015 11:46
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Gelecek yıl yürürlüğe girecek düzenlemeyle 65 yaş üstü yolcuların parasını Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı karşılayacak.

Düzenlemenin Meclis'ten geçtiğini belirten Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, “Şimdi yönetmeliği hazırlanıyor. 6 ay içerisinde Maliye Bakanlığımız ve özellikle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız çalışmayı yapacak” dedi.

Ücretsiz taşımanın adaletsiz bir uygulama olduğuna dikkat çeken Işık, “Elbette 65 yaş üzerindeki insanımızı ücretsiz taşıyacağız dediysek, taşıyacağız. Bundan geri dönüş yok. Engellimizi, şehit yakınımızı ücretsiz taşıyacağız dediysek, taşıyacağız. Bundan geri dönüş yok. Ama bunun bedelini de bizim esnafımıza ödetme hakkımız yok. Bundan sonra inşallah bu konudaki taşıma bedellerinizi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı belediyemize yatıracak siz de belediyemizden bunu belirlenen süresi içerisinde alacaksınız. Yani artık şoför esnafımız ile vatandaşımız arasında her gün kavga çıkarma potansiyeli olan en büyük sorunu inşallah çözdük” dedi.

YORUMLAR 19
  • Hüseyin ADIGÜZEL 8 yıl önce Şikayet Et
    Ben %70 engelliyim ve toplu taşımayı ücretsiz kullanıyorum ama burada gerçekten bir haksızlık var taşıma resmi olsa sorun yok. Özel olunca esnafa diyorsun ki bundan para alma olmaz devlet bunu karşılaması lazım kulun kulda var mı hakkı. Adam otobüs bedava diye 1 kilo domates almak için semtten semte gidiyor. Ya da bir kişiye belli sayıda biniş hakkı verilir örneğin 1 ayda 60 defa olabilir.
    Cevapla
  • Hüseyin ADIGÜZEL 8 yıl önce Şikayet Et
    Birde ben çalışıyorum, en azından çalışana %50 olabilir diyeceksiniz ki sende para ile bin olmuyor işte kuralsız yasasız olmuyor. Adam yaşlı ama asgari ücretli bir çalışanı ekonomik olarak yüze katlar o da bedava biniyor. Tabi ki yaşlımıza engellimize sahip çıksın devletimiz ama bunu diğer vatandaşın sırtına direkt olarak yükleyince tatsızlıklarda olmuyor değil.
    Cevapla
  • faruk 8 yıl önce Şikayet Et
    Ben asgari ucretli degilim ama gercektende bu vatandaslarimiza en azindan yari fiyat uygulamalari gerekiyor. Belediyelerin gelirleri masallah dedirtecek kadar fazla bu istende fazla para kazanmasinlar.
    Cevapla
  • hakkıdırhakkatapan 8 yıl önce Şikayet Et
    Polis niye bedava biner abi ya anlamam bu olayı hiç. üstüne de 3000 maaş alır. Ya kardeşim sizin ayrıcalığınız nedir? zaten çoğunuz cemaat altyapılı torpilli kısımsınız bir de milletin rızkına göz dikiyorlar. Haram zıkkım olsun verdiğim vergi. Öğrenciden neden ücret alırsın a akıllı devletim benim! yazık gunah değil mi anadolunun koyunden gelip istanbullarda muhendis olmaya calisan ogrencıden gunde en az 10 lira almak.
    Cevapla
  • mustafa 8 yıl önce Şikayet Et
    Devlet toplu ulaşımda 65 yaş ve üzeindekileri bedava yaptı. peki bu bedavanın karşılıgında halk otobüsçülerine ne verdi? hiç bir şey dünyanın neresinde bedava bir şey var. devletin bile kendi kuruluşlarında her şey üçretli. örnegin hastaneler. İLAÇLAR. T.H.K. elektrik. su.doğalgaz. trenler. bunun gibi daha bir çok .hükümet kendi kurumlarından bile para alırken toplu ulaşımda bedava diyor el insaf. tamam bedava taşıyalım ama karşılıgını versinler bu yönetmelik çıkalı 18 ay oldu. bizlerin bu zararlarını kim karşılayaçak.hükümet utanmadan 2016 da ödemeler belediye kanalı ile yapılaçak diyor. peki bu ,zaman zarfındaki zararlarımız ne olaçak? hükümet bizlerden hangi yüzle oy isteyecek. bizler
    Cevapla
  • MURAT ÖZTÜRK 8 yıl önce Şikayet Et
    dolmuşu taksisi, halk otobüsydü derken plakaları yüz binlerce liraya gidiyor. Arada kazandıklarına saysınlar 3 kuruşta vergi beyan ettilermi olay tamam, devlette hatalı bunları takip etmiyor. Alış satışı normal araba gibi oluyor Takip etsin kazandıklarını tam beyan etsinler ondan sonra istesinler zarar oluyorsa zararların
    Cevapla
  • cevat 8 yıl önce Şikayet Et
    herkesin kendini dusundugu bir memlekette kimseyi memnun edemezsin.. siz ve sizin gibiler varoldugu surece islah olmayiz biz.. Sanki az kazaniyormussunuz gibi birde yok sundan yok bundan zararimiz diye burada hikaye anlatiyorsunuz.. Git kime veriyorsan ver oyunu.. CHP ye ver seni daha da beter etsin.. kim mhp ye ver o zaman gor boyle sallamak neymis. git bdp ye ver otobusunu de yaksinlar sen de kurtul biz de kurtulalim.. Sukur nedir bilmeyen insanlar olmaktan ne zaman vazgececez.. ????
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle