Babacan'dan 'danışmanlık' iddialarına yanıt

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, seçimlerin ardından Başbakan danışmanı olacağı iddiasına ilişkin konuştu.

Babacan'dan 'danışmanlık' iddialarına yanıt
Babacan'dan 'danışmanlık' iddialarına yanıt
GİRİŞ 27.05.2015 14:47 GÜNCELLEME 27.05.2015 15:48

Babacan, katıldığı programda gündeme ilişkin soruları yanıtladı. 

7 Haziran'da yapılacak seçimlerden sonra Başbakan danışmanı olarak göreve devam edip etmeyeceğine yönelik soru üzerine Babacan, tüm ekip olarak seçimlere odaklandıklarını söyledi.

Seçim sonrasıyla ilgili dedikodulara, söylentilere bakmamak gerektiğini dile getiren Babacan, söz konusu süreçle ilgili Ak Parti'nin hazırlıklarına bakılması gerektiğini ifade etti. Bir seçim beyannamesi açıkladıklarını, bunun yanında önemli reform programları bulunduğunu belirten Babacan, "Kişiler hiç önemli değil, kişiler fani. Önemli olan, kurumsal olarak AK Parti iktidarının bundan sonra yapacaklarıdır. Bundan sonra yapacaklarımız da çok detaylı şekilde dokümante edilmiştir" diye konuştu.

Hiçbir G20 ülkesinin, Türkiye kadar detaylı reform hazırlığının bulunmadığına işaret eden Babacan, uygulanan politikalar ile güven ve istikrar ortamının korunmasının önemini vurguladı.

BUGÜNDEN KARAR AÇIKLANMASI YANLIŞ OLUR

Babacan, bunun yolunun da söz verip, yapmaktan geçtiğini belirterek, AK Parti'nin bugüne kadar ne söz verdiyse, hepsini yerine getirdiğini bildirdi.

AK Parti'nin "3 dönem kuralına" dikkati çeken Babacan, bu kuralın "ruhunun" çok önemli olduğunu ifade etti. Söz konusu kuralın, partinin kurumsal olarak güçlenmesi, sistemin şahıslara fazla bağımlı hale gelmemesi için olduğunu anlatan Babacan, "Bu 3 dönem kuralının ruhunun işletilmesi çok önemlidir. Burada önemli olan politikaların ve kurumların kalıcılığı ama insan kaynakları açısından da makul bir rotasyondur. Dolayısıyla bunun ruhunu mutlaka işletmemiz gerekiyor ama seçim sonrasıyla ilgili bugünden herhangi bir hesap, kitap, herhangi bir karar açıklanması... Bunların hepsi çok yanlış olur. Önemli olan taahhütlere sadık kalmaktır" diye konuştu.

"Kişisel olarak kararınızı 8 Haziran sabahı vereceksiniz, öyle mi?" sorusunu da Babacan, "Çok detaylı, somut şeyler söylemek, hele hele seçime gittiğiniz dönemde doğru değil. Kurumsal olarak da partimiz açısından da ekonomimiz açısından da doğru değil. Önemli olan, AK Parti'nin kurumsal olarak önümüzdeki dönemde neler yapacağıdır. Yoksa şahıslar üzerine fazla tartışmalar yapmanın Türkiye'ye de partimize de faydası yok" şeklinde yanıtladı.

ANA HATLAR KORUNACAK

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, seçimlerin ardından AK Parti'nin ekonomi politikalarında değişiklik olup olmayacağına yönelik soru üzerine de Partinin söz konusu politikalarının çok detaylı şekilde dokümante edilmiş durumda olduğunu bildirdi.

Başından itibaren, temel konularda bir sürekliliğin bulunduğunu aktaran Babacan, "Yani Türkiye'yi son 12 yıldır başarılı kılan ne varsa, bu politikaların aynen devamı çok çok önemli. Ana hatlar, ana sütunlar aynen korunacak, bu da zaten yazılı bir şekilde taahhüt edilmiş durumda" dedi. Bunun ötesinde ise Türkiye'nin artık ikinci nesil, mikro ekonomik alanlarla ilgili alanlara yoğunlaşması gerektiğini belirten Babacan, söz konusu reformların detaylarının ise son açıklanan 25 yapısal dönüşüm programında yer aldığını kaydetti.

KAYNAK: AA