Erdem Başçı o ödülü neden almadı?

‘Yılın Bürokratı’ seçilen Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, enflasyonda yüzde 5 olan hedefi tutturana kadar ödülünü almayacak.

Erdem Başçı o ödülü neden almadı?
Erdem Başçı o ödülü neden almadı?
GİRİŞ 27.05.2015 11:53 GÜNCELLEME 27.05.2015 11:54
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Ekonomist Dergisi’nin düzenlediği “Ekonomide Yılın İş İnsanları” ödülleri, sahiplerini buldu. Yılın Bürokratı, Yılın Kadın Girişimcisi, Yılın Erkek Girişimcisi, Yılın Profesyoneli, Yılın Sivil Toplum Lideri, Yılın İş İnsanı ve Yılın Global Türk Profesyoneli kategorilerinde ödüller verildi.

Yılın İş İnsanı ödülüne Yıldız Holding Yönetim Kurulu  Başkanı Murat Ülker layık görülürken, Yılın Bürokratı seçilen Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, enflasyon hedefi nedeniyle ödülünü almadı.

% 46.1 oy aldı

Aynı ödüle 3. kez layık görülen Erdem Başçı’nın adına törene katılan Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Turalay Kenç, “Maalesef bu ödülle beraberliğimiz kısa sürüyor. Çünkü kendi koyduğumuz bir prensip var. Enflasyonu yüzde 5 hedefine indirene kadar bu ödülü almayacağız. Ekonomist Dergisi’nden bu ödülü emanette tutmasını rica ediyoruz” diye konuştu.  Başçı, iş dünyasındaki 2 bin 400 üst düzey yöneticiye gönderilen ankette yüzde 46.1 gibi yüksek bir oy alarak ödüle layık görüldü.

Ülker seçildi

“Yılın İş İnsanı” ödülüne layık görülen Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker adına ödülü alan Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker de ödülün kendilerine büyük sorumluluk yüklediğini anlattı. 

Küçük bir dükkandan başlayarak ve sadece bildikleri işe odaklanarak bulundukları yere geldiklerine işaret eden Ülker, “Bir vizyonla başlıyor her şey. Belli bir coğrafya da değil, global düşünmek önemli. İnşallah yolu aştık. Biliyoruz ki arkamızdan birçok Türk şirketi daha yürüyecektir” dedi.

“Yılın Global Türk Profesyoneli” ödülü verilen Coca-Cola CEO’su Muhtar Kent de 70 milyonluk Türkiye’den daha fazla global yöneticinin  çıkması gerektiğini ifade etti.

YORUMLAR 3
  • ömer 8 yıl önce Şikayet Et
    "o bağımsızsa bende bağımsızım" diyen zat ve etrafındaki zevat bu haberi okumuş mudur aceba, okumuşlarsa ekonomist dergisini kötü günler bekliyor denebilir
    Cevapla
  • ayhan 8 yıl önce Şikayet Et
    o seni zat dedigin bizim Cumhurbaskani , faizleri düsür diyince senin ney zoruna gitti, yoksa kötü bir seymi istedide bizmi anlayamadik. Insaf be kardesim, yapmayin ayiptir
    Cevapla
  • anıl 8 yıl önce Şikayet Et
    İyi de kabahat BAŞÇI'nı mı ki?
    Cevapla