210 kamu işçisi zam için haber bekliyor

210 bin kamu işçisi yüzde 15 zam tekliflerine karşı bu hafta Çalışma Bakanı Faruk Çelik’ten davet bekliyor.

210 kamu işçisi zam için haber bekliyor
210 kamu işçisi zam için haber bekliyor
GİRİŞ 26.05.2015 09:52 GÜNCELLEME 26.05.2015 09:52
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Hacer Boyacıoğlu'nun haberi

Kamu işçilerinin toplu sözleşmesinin seçimlerden önce tamamlanması bekleniyor.

Kamuda çalışan 210 bin işçi, 7 Haziran seçimleri öncesi hükümetten ‘iyi haber’ bekliyor. Türk-İş Başkanı Ergun Atalay, “Kamudaki toplu sözleşmelerle ilgili olarak biz netiz. Geçen hükümete biz teklifimizi sunduk.

Bu hafta ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’ten haber bekliyoruz. Bir öneri getirmeleri gerekiyor. İyi bir teklif getirsinler ki, 210 bin işçinin toplu sözleşmesi seçimlerden önce bitsin. İşçilerimiz buradan gelecek iyi haberleri bekliyor” dedi. 

BEKLENTİ YÜZDE 15

Kamuda çalışan yaklaşık 210 bin işçinin, 2015-2017 dönemini kapsayan toplu iş sözleşmeleri için görüşmeler bir süredir devam ediyor. Geçen haftalarda kamu işçileri adına Türk-İş zam teklifini, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik’e sundu.

Çelik’e sunulan teklifte, “Yüzde 15 zam yapılması, aylık 2 bin 350 liranın altındaki ücretlerin 2 bin 350 liraya yükseltilmesi ve 2016 yılı için 2015’in enflasyon oranına 4 puan ilave ile zam yapılması” yer aldı.

Toplu iş sözleşmesinin birinci ve ikinci yıllarında işçilerin yıl boyunca ödeyeceği yüzde 15’lik gelir vergisini aşan vergilerin işverence karşılanmasını isteyen Türk-İş, kamu işçisi için günlük 10 lira yemek parası, aylık 275 lira sosyal yardım ve yıllık 150 lira giyim yardımı talebine de yer verdi. Türk-İş, ayrıca alt işveren (taşeron) işçilerinin başından itibaren asıl işverenin işçisi olduğuna ilişkin yargı kararlarının da tüm kamuda uygulanmasını istedi.

20 İŞ KOKUNU İLGİLENDİRİYOR

TOPLAMDA 166 toplu iş sözleşmesi için sürdürülen görüşmeler, 20 iş kolunu ilgilendiriyor.

Çalışma Bakanı Faruk Çelik de görüşmelerle ilgili olarak geçen hafta yaptığı açıklamalarda; “Görüşmelerin seçimden önce neticelendirilmesi gayreti ve samimiyeti içerisinde olacağız” demişti.

7 Haziran’a kadar toplu sözleşmelerle ilgili bir gelişme sağlanmaması durumunda 210 bin işçinin kaderini, yeni kurulacak hükümetle yapılacak görüşmeler belirleyecek.

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 6
  • kıral 8 yıl önce Şikayet Et
    hükümet bu işi sürümcemede bırakırsa işçiler olarak oy vermemek gereki 210 bin kişinin oyunu 4 le çarpalım nerelere tekamül ediyor işçiyi düşünmeyeni sen hiç düşünmeceksin işçi arkadaşım ne görüşten olursan ol ekmek paranı kesene oy vermeceksin.
    Cevapla
  • vatan sevdalısı 8 yıl önce Şikayet Et
    sen git o zaman haydar başa oy ver kardeş. bu kafayla vatanı bile satarsınız . sözde işçiymiş gerci ne olduğun bellide değilde
    Cevapla
  • okan 8 yıl önce Şikayet Et
    Yap yap memur la aynı işi yap 3000 lira al memur 2000 al
    Cevapla
  • şişman çocuk 8 yıl önce Şikayet Et
    Doğru, memur masa başında çok yoruluyor yazık! üstelik 2.000 tl alıyormuş, ya hiç asgari ücretliyi düşündünüz mü?
    Cevapla
  • hasan 8 yıl önce Şikayet Et
    ya Allah'tan korkun bu ülkede kamuda çalışan taşeronda var niye onlara bu kadar maaş veriyorsunuzda taşerona aynı maaşı vermiyorsunuz aynı işi yapıyorlar neden ihaleyi alana kazandırıyorsunuz.Elbet Allah mazlumun ahını duyacak gereğini yapacak bu dünyada olmasa ahirette
    Cevapla
  • Mehmet Selim 8 yıl önce Şikayet Et
    Sen de haklısın, ama gel görkü iş gerçekte iş öyle değil. Adam kadroya geçince çalışmıyor. Yan gelip yatıyor kardeşim... Hizmet sektöründe çalışan işçi memur hiçbirini çalıştıramıyorsun. Taşerona veriyorsun adan asgari ücretle fırtına gibi çalışıyor. Bu iş güvencesi olduğu sürece bu işler düzelmez Benden söylemesi. Devlet çalışmayanı işten atabilecek özel sektör gibi bu kadar basit.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle