İşsizler dikkat! 100 bin kişi arıyor!

İŞKUR, Nisan ayında 176 bin iş ilanına çıktı. Sadece 70 bin kişi yerleştirildi, 100 bin iş hâlâ boşta.

İşsizler dikkat! 100 bin kişi arıyor!
İşsizler dikkat! 100 bin kişi arıyor!
GİRİŞ 26.05.2015 09:58 GÜNCELLEME 26.05.2015 11:12
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) işe yerleştirecek eleman bulamıyor. Kurum, sadece Nisan ayında 100 bin açık işe yerleştirme yapamadığını açıkladı.

İŞKUR Genel Müdürü Nusret Yazıcı, iş arayan veya işini beğenmeyen vatandaşları İŞKUR'a davet ederek, başvuru yapan işsizlere birçok tekliflerinin olacağını söyledi. Sadece Nisan'da 176 bin eleman aradıklarını kaydeden Yazıcı, "Bunun 70 binini karşıladık. 100 bin hâlâ boşta. Kısacası iş var. Çalışmak isteyen herkesi İŞKUR'a bekliyoruz" dedi. Eleman bulamamalarının nedenini işverene sorduklarını dile getiren Yazıcı, şöyle devam etti: "Temel sorun olarak yarıdan fazlası mesleksizliği gösterdi. Bunu yüzde 25'lerde ücret, yüzde 20'lerde de çalışma şartlarının beğenilmemesi izledi. İşin ilginci karşılanamayan iş grupları arasında beden işçileri de bulunuyor. Genelde en çok güvenlik, satış danışmanı ve büro memuru gibi alanlarda ihtiyaç var. Nisan ayına göre, en çok açık satış danışmanı, güvenlik personeli ve garsonlarda."

'TÜM DÜNYANIN DİKKATİNİ ÇEKTİK'

İŞKUR'un geçtiğimiz günlerde Dünya Kamu İstihdam Kurumları Birliği (WAPES) başkanlığına seçildiğini anlatan Yazıcı, "41 ülkenin oyunu alarak İŞKUR olarak seçimleri kazandık. Dünya istihdam politikalarına yön veren, 94 üyeli bir birlik. Birliğin başına geçmemiz, uyguladığımız politikaların dünyada kabul gördüğünün de bir göstergesi" diye konuştu.

YORUMLAR 32
  • hadisene 8 yıl önce Şikayet Et
    ev kirası olmuş 750-800 tl sen geçinsene o asgari ücretle hadi canım sende
    Cevapla
  • Ysf 8 yıl önce Şikayet Et
    işsizlik diye bir şey yok iş beğenmemezlik diye birşey var
    Cevapla
  • semih 8 yıl önce Şikayet Et
    Ben çalıştığım halde bana İşkur dan mesaj geliyor şuraya git buraya git diye çalışanlar görünmüyor mu sizde sevgili İşkur
    Cevapla
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    Chp yi bekleyin imamlar 1500 verecek.
    Cevapla
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    Imamlar is basinda yine burda..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle