Dev vinçler 2 ay sonra körfeze ulaştı

Çin'den dev bir gemiyle yola çıkarılan her biri 87 metre yüksekliğinde 4 rıhtım vinci 'Dubai Port'a ulaştı.

Dev vinçler 2 ay sonra körfeze ulaştı
Dev vinçler 2 ay sonra körfeze ulaştı
GİRİŞ 23.05.2015 13:03 GÜNCELLEME 23.05.2015 13:03
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

KOCAELİ'nin Körfez İlçesi'nde yaptırılan ve kısaca 'Dubai Port' olarak bilinen 'DP World Yarımca Liman İşletmeleri'nde kullanılmak üzere 2 ay önce Çin'den dev bir gemiyle yola çıkarılan her biri 87 metre yüksekliğinde 4 rıhtım vinci, liman inşaat bölgesine ulaştı. 

400 METRELİK GEMİ YANAŞABİLECEK

Körfez İlçesi'nin Yarımca sahilinde yaptırılan ancak, çevrecilerin karşı çıktığı ve peş peşe davalar açtığı Dubai Port Limanı'nda, çalışmalar hızla devam ediyor.

Türkiye'nin en önemli konteyner terminallerinden biri olacağı belirtilen liman işletmesinde, yakında kurulumu yapılacak 'Super Post Panamax' olarak adlandırılan bu rıhtım vinçleri ile 400 metre uzunluğundaki 10 bin TEU'luk (konteyner taşımacılığında kullanılan konteyner birimi) dünyanın en büyük gemilerine bile hizmet verilebileceği belirtiliyor.

Çin'de yaptırılan ve 2 ay önce yola çıkarılan 87 metrelik bu vinçlerin gemiden indirilmesinin ardından montajlarına başlanacağı bildirildi. 

TÜRKİYE'DE BİR İLK

Bu vinçlerin 65 metre uzaklıktaki bir konteyneri geminin üzerinden alarak kıyıya getirebilecek şekilde tasarlandığı, bu vinçlerin dünyada sayılı, Türkiye'de ise bir ilk olduğu belirtildi. Bu vinçlerin ayrıca, vinç operatörünün vincin üzerine çıkmadan 1.5 kilometre uzaklıktaki kontrol odasından monitörler ve joystickler ile uzaktan kumanda edebileceği bildirildi.

Dubai Port İnsan Kaynakları Müdürü Mert Güzelbağ yaptığı açıklamada, DP World Yarımca Liman İşletmeleri A.Ş.'nin 6 kıtada, 60 ülkede, 65'ten fazla terminali işleten ve dünyanın üçüncü büyük konteyner terminal operatörü olan Dubai merkezli DP World'ün alt kuruluşu olduğunu söyledi.

500 milyon doların üzerindeki maliyetiyle DP World Yarımca Konteyner Terminali'nin merkezileşmiş bir faaliyet planlaması ile en son teknoloji terminal işletim, kapı otomasyon ve ekipman yönetim sistemlerini kullanacağını da söyleyen Güzelbağ, burada tam kapasiye ulaştığında 650 kişiye doğrudan istihdam yaratacaağını söyledi.

Güzelbağ, işe alımlarda Körfez, Kocaeli başta olmak üzere bu bölgeden başvuran adayların öncelikle değerlendirildiğini, özellikle kadın istihdamını teşvik edici uygulamalar ile sektöre yön vermek istediklerini belirtti.

KOCAELI'NIN KORFEZ ILCESI'NIN YARIMCA SAHILINDE YAPTIRILMAKTA OLAN DUBAI PORT LIMANI'NDA KULLANILACAK DEV VINCLER, CIN'DEN YOLA CIKARILDIKTAN 2 AY SONRA MONTE EDILECEGI LIMANA ULASTI. BU DEV VINCLERDEN DUNYA'DA COK AZ OLDUGU, TURKIYE'DE ISE ILK OLACAGI BELIRTILDI.  (FOTOGRAF:DHA- KOCAELI)

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 2
  • H.B.V 8 yıl önce Şikayet Et
    Ak partiden Projeler bir bir yükseliyor..ama Muhalefetde palavralarda çığ gibi büyüyor.:):)
    Cevapla
  • al bir tane daha 8 yıl önce Şikayet Et
    Akp il ne alakası var Dubai Port diyor emanetmi okuyorsun.
    Cevapla