3 bin 300 liranın altında borcu olana müjde

Yargıtay'dan borçlulara iyi haber. 3 bin 300 liranın altında kalan borçlar için alacaklılar doğrudan icra takibi başlatamayacak.

3 bin 300 liranın altında borcu olana müjde
3 bin 300 liranın altında borcu olana müjde
GİRİŞ 16.05.2015 06:20 GÜNCELLEME 16.05.2015 07:24
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Konuyla ilgili açıklama yapan Burdur Hasta ve Tüketicileri Koruma Derneği Başkanı Kemal Arslan da, "Yeni bir içtihada imza atan Yargıtay, 3 bin 300 liranın altındaki borçlar için alacaklılarının doğrudan icra takibi başlatamayacaklarına hükmetmiştir. Alacaklının, ilk olarak tüketici hakem heyetine gitmesini öngören Yargıtay kararından en çok telekomünikasyon, enerji ve bankacılık sektörü etkilenecektir. Bu durumda borçlu vatandaşlar takriben 7- 8 ay gibi bir zaman kazanmış olacaktır. Doğrudan icraya gidemeyen alacaklı, anlaşmaya zorlanacağı gibi, borçlular vekalet ücretinden de kurtulmuş olacak" diye konuştu.
 
TAKİPLER DURACAK
 
Kararı, alacak takip sistemini temelden değiştireceği biçiminde değerlendirdiklerini ve taraflar arasında uzlaşma kültürünü de getireceği için bu gelişmeyi olumlu bir adım olarak gördüklerini vurgulayan Arslan, "18 Mart 2015'ten sonra, 3 bin 300 liranın altındaki borçlar için tüketici hakem heyetine gidilmeden icra takibine uğrayan borçlu vatandaşlarımız, uğradıkları icra takibini durdurabileceklerdir" dedi.
 

YORUMLAR 1
  • hakkı kul 8 yıl önce Şikayet Et
    1-) 3.300 tl nin altında borcu olanı devletmi karşılıyor. 2) esnaf mal satmış müşteri parasını ödememiş şimdi devlet 6-8 ay daha öteliyor esnaf zaten madur mahkeme uzun sürüyor birde devlet öteliyor bu hakmı devlet suçluyu kayırıyor.3-) emeklinin maaşından kesinti yapılamıyor.Emeklinin ödeme gücü yoksa borca mal almasın esnafı enayi yerine koymasın bu kadar basit
    Cevapla