Somali’de İngiliz oyunu! Hedefte Türkler var

Somali güvenlik kaynakları Somali halkının hayatını kolaylaştıran yatırımlara imza atan Türk firmalarını yeni saldırılara karşı uyardı.

Somali’de İngiliz oyunu! Hedefte Türkler var
Somali’de İngiliz oyunu! Hedefte Türkler var
GİRİŞ 14.05.2015 14:29 GÜNCELLEME 14.05.2015 14:29
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Bu saldırılarda Somali'nin yerlisi olan terörist grupların taşeron olarak kullanılacağını bildiren güvenlik birimleri, İngiltere, ABD ve Birleşik Arap Emirlikleri'yle bağlantılı olduğu düşünülen bazı yabancı istihbarat servisi çalışanlarının yerli terörist gruplarla saldırı amaçlı temaslarının tespit edildiğini bildirdi.

Somali'de faaliyet gösteren yabancı istihbarat servislerinin başta Somali Limanı olmak üzere Türkiye'nin ülkedeki yatırım faaliyetlerine saldırı düzenleyecek radikal gruplara silah temin ettiği öğrenildi.

AĞIR SİLAH VERİYORLAR

Silahtan arındırılmış bölgelerde faaliyet gösteren radikal grupların, istihbarat ajanları tarafından RPG, AK 47, ile BKM diye tabir edilen ağır silahlarla silahlandırıldığı bildirildi. Güvenlik birimlerinin uyarılarında İngiltere, Birleşik Arap Emirlikleri ve Amerika gibi ülke ajanlarının isimlerine yer verilirken, bu ülkelerin Somali güvenlik makamlarını yeni saldırılara karşı uyararak İstihbarata Karşı Koyma amaçlı operasyon gerçekleştirdiği düşünülüyor.

Ülkelerinin geleceğini Türk işadamlarının yatırımlarında gören sağduyu sahibi Somali halkı yabancı ajanların Türk işadamlarının yatırımlarına yönelik provokatif eylemlerine tepki gösteriyor. Son zamanda İngiltere, Amerika gibi ülkelerden üst düzey yetkililerin Somali'yi ziyaret etmesinden rahatsızlık duyan Somali halkı, Müslüman ülkelerin dışındaki yatırımların Somali'ye fayda sağlamayacağına inanıyor. Ülkede yeniden yeşeren huzur ve refah ortamının kalıcı olmasını arzu eden Somali halkı, yabancı ajanlarla birlikte hareket eden kişilerin tespit edilerek cezalandırılmasını talep ediyor.

YORUMLAR 14
  • abdul 8 yıl önce Şikayet Et
    Turkiye arap baharini desteklemiyecekti okadar musluman öldū..
    Cevapla
  • Murat 8 yıl önce Şikayet Et
    Emin misin abdul? Bana pek inandırıcı gelmedi sözün.
    Cevapla
  • CEM 8 yıl önce Şikayet Et
    Sende gereken tedbirini alacaksın.Aynısını onlara yapacaksın
    Cevapla
  • ihanet 8 yıl önce Şikayet Et
    para karsiligi Turklere saldiran somalili musluman! teroristlere ne demeli.
    Cevapla
  • VATANDAŞ 8 yıl önce Şikayet Et
    Gereği yapıla...Defterleri dürüle...
    Cevapla
  • Hasan 8 yıl önce Şikayet Et
    Orası senin çöplüğün değil. Çok fazla kurtlar vadisi izlemişsin. Şaka gibisiniz.
    Cevapla
  • Cebel 8 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye, Afrikayı Sömürenlerin Çarkına Çomak Soktu Dertleri Ondan.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle