Dünyanın merak ettiği fuar kapılarını açtı

Bölgesinde en büyük, dünyada ise ilk 5 savunma sanayi fuarı arasında yer alan 12. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı kapılarını açtı.

Dünyanın merak ettiği fuar kapılarını açtı
Dünyanın merak ettiği fuar kapılarını açtı
GİRİŞ 05.05.2015 13:42 GÜNCELLEME 05.05.2015 13:42

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, 12. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nın (IDEF) bölgesinde en büyük, dünyada ise ilk 5 savunma sanayi fuarı arasında yer aldığını kaydetti.

Yılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşen IDEF'15 açılışında, fuarın dünyanın önde gelen savunma sanayi paydaşlarını bir araya getirdiğini anlattı.

IDEF'in bölgesinde en büyük, dünyada ise ilk 5 savunma sanayi fuarı arasında olduğunu aktaran Yılmaz, "Fuar, dünya savunma sanayi firmalarıyla tedarikten sorumlu makamları bir araya getiren ve ülkeler arası savunma sanayi işbirliği faaliyetlerine zemin oluşturan en önemli platformlardan birisidir" dedi.

Fuara her geçen yıl daha fazla ülke ve savunma firmasının katıldığını, fuar süresince birçok işbirliği anlaşması ve protokol imzalanacağını dile getiren Bakan Yılmaz, "İmzalanacak anlaşmalarla ikili ilişkilerde daha da büyük bir ivme sağlanacaktır. IDEF'in ülkeler arası ilişkilerimize de önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum" diye konuştu.

Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı (TSKGV) Genel Müdürü Orhan Akbaş ise fuarın Türk milleti ve askeri gücü adına önemli bir gelişimi müjdelediğini vurguladı.

Akbaş, şunları kaydetti:

"Savunma sanayisinin gelişmesine katkıda bulunmasına, kuruluş kanununda bir görev olarak yüklenmiş olan TSKGV, yüce Türk milletinin bağışları ile yaratılan ve kendi faaliyet alanlarında lider şirket konumuna gelen ASELSAN, TUSAŞ, ROKETSAN, HAVELSAN, İŞBİR ve ASBİLSAN gibi vakıf bağlı ortaklıkları ile her dönemde büyüyen IDEF fuarları vasıtasıyla yerine getirmektedir. Varlığımızı borçlu olduğumuz yüce milletimize şükranlarımı bir kez daha sunmak istiyorum. Fuarın, yerli ve yabancı ortaklıklar inşa etme adına önemli işlevi bulunuyor."

TÜYAP'ta, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın yanı sıra üst düzey askeri personel ve şirket temsilcilerinin katıldığı fuar, 8 Mayıs Cuma gününe kadar açık kalacak.

KAYNAK: AA