SMS almak istemeyen vatandaşa önemli uyarı!

Tüketiciler Derneği Genel Başkanı Levent Küçük, "Tüketicinin iletilere cevap verme yükümlülüğü yok. Sessizlik 'ret' anlamı taşıyor" dedi.

SMS almak istemeyen vatandaşa önemli uyarı!
SMS almak istemeyen vatandaşa önemli uyarı!
GİRİŞ 01.05.2015 12:21 GÜNCELLEME 01.05.2015 12:22
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Levent Küçük, gönderilen reklam iletilerinin tüketicileri bunalttığını belirterek, bu kapsamda, Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun'un yürürlüğe girmesini memnuniyetle karşıladıklarını söyledi. Yeni dönemde, tüketici onayı dışında ticari elektronik ileti gönderilemeyeceğini hatırlatan Küçük, kanuna aykırı hareket edenlere değişen miktarlarda idari para cezası uygulanacağını belirtti.

Kanunun yürürlüğe girmesinin ardından ileti göndermeye devam etmek isteyen firmaların tüketiciden onay almak için yoğun çaba sarf ettiğine dikkati çeken Küçük, "Tüketiciler, kendilerini rahatsız eden firmalara onay vermesinler. Firmanın bu konudaki cazip promosyonlarını da dikkate almasınlar" dedi.

"ONAY İSTEYEN MESAJA CEVAP YÜKÜMLÜLÜĞÜ YOK"

Yasanın uygulamaya girmesiyle tüketicilerin cep telefonlarına "Kampanya ve bilgilendirme SMS'lerini almak istemiyorsanız bu numaraya çağrı bırakın ya da 'hayır' yazarak bu mesajı cevaplayınız" diye iletiler gönderildiğini belirten Küçük, şunları kaydetti: "Firma burada tüketiciden onay istiyor ve tüketicilerimizin kafası karışıyor. Elektronik ticarette yeni dönemi başlatan kanunun yürürlüğe girmesiyle alıcılara gelmeye başlayan 'SMS almak istemiyorsanız arayın, mesaj atın' gibi iletilere tüketicilerin cevap verme yükümlülüğü bulunmuyor. Bu konuda 'sessizlik' ret anlamı taşıyor. Eğer onay almayan firmalar ileti göndermeye devam ederse suç işlemiş olacak ve tüketicilerimiz, Gümrük ve Ticaret Bakanlığına şikayette bulunabilecektir. Vatandaşlar, bu yasayla hormonlu kısa mesaj ve maillerden kurtulacak. Tüketiciler, firmaların gönderdiği, kendilerini rahatsız eden mesajlar için şikayet hakkını mutlaka kullansın."

YORUMLAR 14
  • hasan 8 yıl önce Şikayet Et
    Adana-Seyhan belediyesi hala sms gönderiyor ne yapmalıyım sizce
    Cevapla
  • hacı 8 yıl önce Şikayet Et
    alınan para cezaları telefon sahibine versinler
    Cevapla
  • mtdrgn 8 yıl önce Şikayet Et
    gümrük ve ticaret bakanlığına nasıl şikayette bulunacağız bir de bunu detaylı bir şekilde anlatsalar süper olacak ama...
    Cevapla
  • selim 8 yıl önce Şikayet Et
    alo 175 şikayet hattı
    Cevapla
  • Şikayet Hattı 8 yıl önce Şikayet Et
    175i araman yeterli.
    Cevapla
  • yardım 8 yıl önce Şikayet Et
    e devletten bulunabilir sin mesajı kaydet herşeyi ile detaylı
    Cevapla
  • by uzun 8 yıl önce Şikayet Et
    Kanun - yasa çıktı.Yollayanlar devam etsin.Eşkiyalık yapanın artık cezası belli.
    Cevapla
  • Agop terzioglu 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu konuda en çok telefonlara dadanan ( kendilerini O kadar bozmama rağmen ) F..m dersanesi ve paralel okulların mesajlarının kesilmesi oldu , ALLAH senden razı olsun AK PARTİ..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle