Bakan Işık: Çip fabrikası için süreci başlattık

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Gebze'de kurulacak çip fabrikası için süreci başlattıklarını açıkladı.

Bakan Işık: Çip fabrikası için süreci başlattık
Bakan Işık: Çip fabrikası için süreci başlattık
GİRİŞ 21.04.2015 13:20 GÜNCELLEME 21.04.2015 13:22
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim Kurulunda, çip fabrikası kurulmasıyla ilgili sürecin başlatılmasının karara bağlandığını belirterek, "Çip fabrikası, TÜBİTAK öncülüğünde Savunma Sanayii Müsteşarlığı ve şirketleri ortaklığında Gebze'de kurulacak" dedi.

Işık, yaptığı açıklamada, ASELSAN ve Bilkent Üniversitesi ortaklığında temeli atılan, ülkenin ilk galyum nitrat temelli çip üretimi yapacak fabrikasından sonra TÜBİTAK önderliğinde, Türkiye'nin ilk büyük ölçekli seri üretim kapasitesine sahip silisyum temelli çip fabrikası için çalışmaların başladığını söyledi.

Işık, "1 yıl süren çalışmalar sonunda çip fabrikası, TÜBİTAK öncülüğünde Savunma Sanayii Müsteşarlığı ve şirketleri ortaklığında Gebze'de kurulacak" diye konuştu.

Işık, Gebze'de kurulacak fabrikanın TÜBİTAK Gebze Kampüsüne ve Bilişim Vadisine yakın bir yere inşa edileceğini kaydetti. Işık, "TÜBİTAK laboratuvarlarında şu anda çip üretiliyor fakat seri üretim yapabilecek altyapımız yok. İnşallah bundan sonra Türkiye, seri çip üretimi yapabilecek" ifadelerini kullandı.

Fikri Işık, çip fabrikasıyla ilgili gelişmelerin somutlaşmaya başladığını dile getirerek, fabrika için şirket kurulması işlemlerinin başladığını belirtti

YORUMLAR 27
  • erol 8 yıl önce Şikayet Et
    Hep aynı yerler .Evet arkadaşım sana katılıyorum bir karadeniz li olarak şunu söylüyorum. Karadeniz é bir çivi bile cakmiyorlar hep marmara güneydoğuda ki adamın da elektriğini biz ödüyoruz. Kendimi enayi gibi hissediyorum
    Cevapla
  • hep aynı yerler 8 yıl önce Şikayet Et
    kardeşim bu ülkede teknoloji ve sanayi yatırımı yapacak başka bölge yok mu, hep marmaraya yapıyorsunuz karadeniz bölgesine gidin bakın g.doğu bile daha iyidir. marmara yükünü aldı yeter biraz da diğer bölgeleri kalkındırın.
    Cevapla
  • mert 8 yıl önce Şikayet Et
    flash bellek üretin daha ucuz ve daha kolay satılır, bir de şu yatırımları Yozgat'a anadoluya yapsanız ne olur
    Cevapla
  • ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    siz çip deyince sadece flash bellek mi biliyorsunuz? bugün kullandığınız özellikle son çıkan bütün otomobil kamyon ve iş makinaları çip ile çalışıyor. ağır sanayi boyahane cam fabrikası haddane sovunma sanayi ve makina sanayi çip ile çalışıyor. çip demek ne demek ( FLASH BELLEK )
    Cevapla
  • Bolvadin Sevdalısı 8 yıl önce Şikayet Et
    Bir kere de şu yatırımları işsizlik oranının çok yüksek olduğu yerlerde yapsanız olmaz değil mi...? Koca Afyonkarahisar'a bir çivi çakmışlığınız yok.... Gerçi haktır sonuçta ağlamayana meme yok
    Cevapla
  • Erdem 8 yıl önce Şikayet Et
    Vaay be! Şeytanın bacağı kırılıyor. Çok yerinde bir yatırım, tam da doğru yere!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle