1 Mayıs'ta Konya'da bir ilk yaşanacak

Konya'da ilk defa 1 Mayıs 'Birlik Mücadele ve Dayanışma Günü', HAK-İŞ ve MEMUR-SEN tarafından organize edilecek etkinlikle kutlanacak

1 Mayıs'ta Konya'da bir ilk yaşanacak
1 Mayıs'ta Konya'da bir ilk yaşanacak
GİRİŞ 17.04.2015 13:47 GÜNCELLEME 17.04.2015 13:47
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

1 Mayıs’ın önemi, çalışma hayatının gündemi ve emekçilerin sorunlarının öne çıkacağı mesajların verileceği kutlama renkli gösterilere sahne olacak.  
 
1 Mayıs'ın Konya'da kutlanması kararıyla ilgili açıklama yapan HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, "Önemli tarihi kent olduğu kadar, üretim ve istihdam kenti de olan Konya’da ilk defa HAK-İŞ’in öncülüğünde MEMUR-SEN Konfederasyonu’yla birlikte 1 Mayıs etkinliklerini gerçekleştireceğiz. Konya önemli bir emek ve emekçi kentidir. Konya’mızın bu niteliğini bu vesilesiyle görünür kılmak istiyoruz" dedi.     
 
'Neden Konya' sorusunun cevabını veren Arslan, "Bizim sendikal felsefemizin köklerinde yatmaktadır. Çünkü başta Hz. Mevlâna, Şems-i Tebrizî ve Sadreddin Konevi olmak üzere Konya’mızda bulunan büyük şahsiyetlerin bugüne intikal eden mesajlarında yerli ve özgün bir emek mesajı görüyoruz. HAK-İŞ olarak 'değerler sendikacılığı' olarak mücadelesini verdiğimiz anlayışın kökleri bu topraklarda, özellikle de Konya’mızda Hz. Mevlâna’nın mesajlarında yatmaktadır. Onun 'Biz bir pergel gibiyiz. Bir ayağımız değerlerimizde sıkıca durur, diğer ayağımızla 72 milleti dolaşırız' metaforuyla kendi değerlerimizden yola çıkarak tüm çağdaş yapılanmaların, örgütlenmelerin anlamlı olacağı bir sendikal yapıyı inşa etmeye çalışıyoruz. Onun için 1 Mayıs’ı Konya’mızda kutlamak bizim için son derece önemli ve anlamlıdır. Bu anlamda emekçiler Konya şehir tarihinde ilk defa büyük bir kitlesel etkinlik gerçekleştirecektir" diye konuştu. 
 
Arslan, etkinliklerinin sıradan bir etkinlik olmadığını, büyük mânâ şahsiyetlerinin 'Gel' diyen çağrısına emekçilerin vereceği bir cevap olduğunu ve tüm Konyalılar’ı etkinliklerine davet ettiklerini söyledi.

 

YORUMLAR 5
  • naim 8 yıl önce Şikayet Et
    olaysız kitle ancak konyada toplanabilir mantığının ikinci meyvesi, ilki beşktaş-trabzon maçının oluşturduğu ortam nihayetinde iki milli maç kararıdır.
    Cevapla
  • konya 8 yıl önce Şikayet Et
    Konya Selcuklu'dan beri Islamin, Turklugun kalesidir boyle bos islerle Konya yi kirletmeyin.
    Cevapla
  • alp042 8 yıl önce Şikayet Et
    Güzel bir haber umarız kavgasız gürültüsüz geçer. Kavga gürültü yapacaklarsa aman Konyadan uzak dursunlar :) Ayrıca umarız patronlar da işçi haklarını gözetirler. Sadece ailelerin gelinlerine çoluk çocuğa miras bırakmak yerine birazda işçisine bir şeyler yapmalı.
    Cevapla
  • hakkı kul 8 yıl önce Şikayet Et
    1 mayıs işçi bayramı güzelde hep bakıyoruz o gün terör örgütleri cirit atıyor onlar bu bayramı sahiplenmiş işçi bayramından çıkıyor polisleri ve sivil araçları taşlama bayramına dönüşüyor
    Cevapla
  • mübarek kul 8 yıl önce Şikayet Et
    neden istanbula taksime gitmiyorlar. işin kolayına kaçıyorlar.
    Cevapla