İzinsiz mesaj gönderene 50 bin lira ceza

İzinsiz reklam mesajlarına yasak 1 Mayıs'ta başlıyor. Gönderenlere 50 bin liraya kadar ceza verilecek.

İzinsiz mesaj gönderene 50 bin lira ceza
İzinsiz mesaj gönderene 50 bin lira ceza
GİRİŞ 30.03.2015 09:03 GÜNCELLEME 30.03.2015 09:04
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Bezdiren reklam mesajları 1 Mayıs'tan itibaren tarih olacak. 23 Ekim 2014'te Resmi Gazete'de yayımlanan, 1 Mayıs 2015'te yürürlüğe girecek olan yasayla telefonlara ve e-posta kutularına, izinsiz reklam mesajı gönderilemeyecek.

Tüketicinin izni dışında reklam ve pazarlama mesajı gönderenler önce uyarılacak, daha sonra ise 50 bin liraya kadar ceza verilecek.

Yasaya göre internet ve cep telefonu üzerinden ticari elektronik iletiler sadece tüketici onayı halinde gönderilebilecek. Bu onay yazılı veya her türlü elektronik iletişim araçlarıyla alınabilecek.

Onay almadan mesaj ve ileti gönderenlere 1000 liradan 5 bin liraya kadar idari para cezası verilecek. İzinsiz iletiler birden fazla kişiye gönderildiğinde ceza 10 kata kadar artacak ve 50 bin liraya ulaşabilecek.

Abone ve kullanıcılarla, önceden izinleri alınmaksızın otomatik arama makineleri, fakslar, elektronik posta, kısa mesaj gibi elektronik haberleşme vasıtalarının kullanılması suretiyle doğrudan pazarlama, siyasi propaganda veya cinsel içerik iletimi gibi
maksatlarla istek dışı haberleşme yapılamayacak.

YORUMLAR 12
  • Misafir 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu konuda yasa teklifini kim vermişse, kim meclise taşımışsa, kim onaylamışsa hepsinden ALLAH razı olsun. Bu sebepten telefon numaramı bile değiştirmek istiyordum, imdat çığlıklarına nihayet bir cevap verildi... Bir arkadaşın da yorumunda yazdığı gibi; mesaj üzerinden reklam yapanlarla kesinlikle alışveriş yapmama kararı almıştım.
    Cevapla
  • İsmail Aga 9 yıl önce Şikayet Et
    Balcıdedeyi görmeyecektik ama reklamları da var satışları da.Niye kanunlar uygulamaya hızlıca geçmez.Bu reklamların varlığı bile yasal değil.Abuk sabuk bir sürü sms geliyor,telefon geliyor.Telefonları da aynı uygulamaya almaları lazım.
    Cevapla
  • ali 9 yıl önce Şikayet Et
    cezayı mesaj gönderdikleri şahıslara ödeseler
    Cevapla
  • recep 9 yıl önce Şikayet Et
    Boşa sevınmeyın, kıme magazadan veya operatörden mesaj gelıyor kı, gelen mesajlar abuk subuk yerlerden her defasında degışen numaralardan gelıyor, bu yasa bunlara etkı etmeyecektır, sonuçta sabıt bır yerlerı ve numaraları yok.
    Cevapla
  • Cimo 9 yıl önce Şikayet Et
    Doğru dersin, doğru dersin de en nihayetinde reklam gönderen numara da olsa bir firma adıyla gönderecek. Öyle zannediyorum ki; bu yasa işe yarar.
    Cevapla
  • Konyalı 9 yıl önce Şikayet Et
    Reklam içerikli sms aldıkça o firmaya düşman oluyorum. Yani firmalar reklamlarını yaptıklarını zannederken aksine nefret kazanıyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle