539 TL taksitle konutlar için TOKİ'ye hücum

TOKİ’nin uzun bir aradan sonra İstanbul’da başlattığı dar gelirlilere dönük sosyal konut kampanyasına ilgi büyük.

539 TL taksitle konutlar için TOKİ'ye hücum
539 TL taksitle konutlar için TOKİ'ye hücum
GİRİŞ 22.03.2015 10:35 GÜNCELLEME 22.03.2015 10:37
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

539 liradan başlayan taksitlerle satışa sunulacak olan konutlara başvuru süreci başlamamasına rağmen her gün ortalama 1.500 kişi TOKİ’yi arayarak bilgi alıyor.

Yarın başlayacak olan başvuru süreci öncesi TOKİ Başkanı M. Ergün Turan “Alt ve orta gelir grubu için inşa edilen konutlarımıza yoğun talep var. 10 binlerce insanın hayatına dokunuyoruz. Sosyal devletin en önemli kurumuyuz. Felsefemizde nitelikli sosyal konut üretimi var. Modern ve geleneksel yapıyı birleştirerek Türkiye’nin ihtiyacı olan konut yapımını sürdürüceceğiz” dedi. 2002’den bu yana Türkiye’de konut üretiminin yüzde 9 oranında TOKi tarafından yapıldığını ve 81 ilde faaliyet yürüttüklerini belirten Turan, ülkede konut balonu söylentileri hakkında TOKİ konutlarında ciddi bir talep patlaması oduğunu ifade ederek “Nitelikli, sağlıklı konut açığı olduğunu düşünüyorum. Bizimle ilgili olan alanda talep patlaması var. İstanbul’da sosyal konut konusunda ciddi talep var. Biz hiçbir satış sıkıntısı çekmiyoruz” diye konuştu.

Hedef 1 milyon konut

TOKi’nin son 12 yılda 650 bin konuta ulaştığını vurgulayan Turan “2023 hedefleri arasında 1 milyon konuta ulaşmak var. Bu hedefimizi yerine getirip hedeflerimizi geçebiliriz” diye konuştu. Artık vatandaşların sadece barınma ihtyaçlarını değil aynı zamanda yapılan konutlarla birlikte onlara bir yaşam alanı sunmayı öncelikleri arasına aldıklarını kaydeden TOKİ Başkanı “Sosyal yaşam alanları da oluştarak mahalle kültürünü yaşatmaya yönelik alanlar ile konut projelerine öncelik verimeyi prensip haline getiriyoruz” dedi.

Bölge mimarisine uygun

TOKİ’nin Anadolu’nun farklı illerinde yapacağı konutlarda o ilin ve bölgenin mimari yapısına kesinlikle bağlı kalınacağını ve bunun kendileri için bir felsefi bakış açısı olduğunu kaydeden Turan “Anadolu gibi kadim bir coğrafyada yapılacak olan konutların o bölgenin mimarisine sadık kalınarak yapılması konusunda önceliğimiz var. Hızlı şehirleşmeye geçene kadar toplum buna dikkat etmiş. Biz de bölgenin dokusuna uyan yapılar yapacağız. Nevşehirde farklı, Adıyaman’da farklı, Muğla’da, Mardin’de başka yapıyoruz” dedi.

Son aylarda özellikle iş çevrelerinde tartışma konusu olan ve inşaat sektörü ile sanayi sektörü arasında süregelen tartışmaya da değinen Turan “Bir ülkenin sanayisi, gelişmişlik derecesi için tabii ki önemli ama kişi başına milli gelirin 20 bin dolara gelmesi hedeflenen 2023’te bu amaca ulaşmak için inşaat sektörünün de şimdiki durumundan daha etkin olması gerekiyor. Sanayi ve inşaat birbirine rekabet sektörler gibi algılanmamalı. Sanayi atılımı da olmazsa olmaz bir sektör” diye konuştu.

Mahalle konseptine yöneliyor

TOKİ Başkanı Turan’ın en önem verdiği konuların başında da mahalle kültürünün yaşatılması geliyor. Turan, TOKİ olarak yaptıkları konutlarda mahalle kültürü ve konseptini yaşatmayı hedeflediklerini belirterek “İstanbul’da mahalleler inşa edeceğiz. Önceliğimiz nitelikli konutlarla birlikte bu mahalle kültürüne hizmet edecek bir üretim. Geleneksel sokak yapısını yaşatacak bir yapılaşma. Bu felsefe ile konut yapımını sürdürüyoruz” diye konuştu.

‘Yatay yapılaşmadan yanayız’

Turan, yeni ürettikleri konutlarda yatay mimariyi dikkate aldıklarını da belirterek “Kesinlikle  yatay mimariden yanayız” dedi. TOKİ’nin konut yaptığı ilde kesinlikle en yüksek binaya sahip olmayacağını vurgulayan Turan “Uzun binalar, gökdelenler de şehrin içinde yer alır ancak, tarihi yerlerde ve bizim yapacağımız yerlerde bunlara yer yok. Şehrin bir bölümünde uzun binalara yer verilebilir, bunun dünyada örneklerini bulmak da mümkün” dedi. (STAR)

YORUMLAR 15
  • Canan YETER 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu fiyatlara herhangi bir mütahitten ev alınır. TOKİ ye ne gerek var o zaman. Kendileri otursun. Ben hücum olduğuna inanmıyorum. KAYAŞEHİR diye bomboş araziye arsa payı olmadan blokları dik sonra neredeyse piyasanın 2 katına sat. Oldu canım.
    Cevapla
  • ibrahim karaçıray 9 yıl önce Şikayet Et
    15.KAT 3+1 brüt 124,5 Net 106,9 Fiyatı 281.600 peşinat 42.240+ 96 ay 2.493 peşin 56.320 +108 ay 2.086 peşin 70.400 +120 ay 1.760 peşin 112.640 +120 1.408 el insaf. TOKİ değil mubarekn varyap. Hem de Allahın dağında. Yarı fiyatına birsürü 3+1 var.
    Cevapla
  • İbrahim durdu 9 yıl önce Şikayet Et
    Devlet müteahitliğe başlamış galiba. 3+1 ler 270.000 tl. yuh yani piyasada aynı yerde 150-200 bine 3+1 ler satılılmıyor TOKİ nin fiyatlarına bak. Bir de burada reklam yapıyorsunuz. Elinizi vicdanınıza koyun. 120 ay vadeye 110 bin peşin 1450 taksit toplam 290.000 tl. 110 bin peşinatı olsa milletin 100 de kredi çekip yarı fiyatına 3+1 alır. TOKİ kayışı sıyırmış.
    Cevapla
  • Ahmet Artunç 9 yıl önce Şikayet Et
    bunun neresi ucuz hesap yapmayı mı bilmiyorsunuz. 58 m2 160,000. hani 3 çocuktu. 3 çocuklu aile nasıl sığsın bu kümese. Hem de 160.000. Ağaoğlundan alırız daha hesaplı.
    Cevapla
  • garip 9 yıl önce Şikayet Et
    Allah sizi bildigi gibi yapsn 400 konut saticaksiniz sehit gazi engelli dul geriye ne kaldi adam gibi konut uretinde bizde faydanalim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle