Günde 3 bin kişiyi işe yerleştiriyorlar

İŞKUR Genel Müdürü Nusret Yazıcı, "Sabah sekizden akşam beşe kadar 81 ilde 3 bin kişi İŞKUR aracılığıyla işe yerleşiyor" dedi.

Günde 3 bin kişiyi işe yerleştiriyorlar
Günde 3 bin kişiyi işe yerleştiriyorlar
GİRİŞ 20.03.2015 17:12 GÜNCELLEME 20.03.2015 17:12

İŞKUR Genel Müdürü Nusret Yazıcı, genel başkan yardımcısı, daire başkanları ve eğitim uzmanlarıyla Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Suphi Orhan'ı ziyaret etti.

Fakülte salonunda öğrencilere konferans veren Yazıcı, İŞKUR'un memleket sevdalısı 8 bin 500 kişilik bir aile olduğunu belirterek, 2012 yılının haziran ayında Dünya Kamu İstihdam Kurumları Birliği'nin yönetim kurulu üyesi olduklarını ifade etti.

Yazıcı, 4-7 Mayıs tarihlerinde İstanbul'da genel kurul olacağını, 100 üyesi olan birliğin başkanının seçileceğini ve Türkiye olarak bu ülkenin başkanlığına aday olduklarını vurgulayarak, kongrede Belçika, Kore ve Türkiye'nin başkanlık için yarışacağını vurguladı.

Öğrencilerin geleceğinin sıralarda şekillendiğine değinen Yazıcı, kökleri 1946'ya kadar uzanan bir İŞKUR ailesi olduklarını, 2002 yılında kurumun, bir yılda 65 bin kişiyi işe yerleştirirken, bu yılın ilk iki ayını kamuyla 175 bin kişiyle kapattıklarını ifade etti.

Yazıcı, "2011 yılında kurum 350 bin kişiyi işe yerleştirmişken, biz geçen yılı 700 binle kapattık. Bu yılın ilk iki ayındaki 175 bin kişilik rakam geçen yılın aynı dönemiyle kıyaslandığı zaman yüzde 43'lük bir artış var" dedi.

İŞKUR olarak çok farklı faaliyetlerinin olduğunun altını çizen Yazıcı, şunları kaydetti:

"Biz günde ortalama, bu rakamları dikkate aldığımızda 3 bin kişiyi işe yerleştiriyoruz. Sabah sekizden akşam beşe kadar 81 ilde 3 bin kişi İŞKUR aracılığıyla işe yerleşiyor. Bu şu demek, 3 bin kişinin çocukları var. Gün bittiğinde bu çocuklar hiç İŞKUR'un adını duymamışlar, bizi tanımıyorlar biz de onları tanımıyoruz. Biri Balıkesir'de, diğeri Hakkari'de, öbürü Kayseri'de, Edirne'de, Muğla'da, Aydın'da her neredeyse gece yatarken bize dua ettiklerine inanıyoruz. Bunu çok önemsiyoruz. Bundan dolayıdır ki bazen aldığımız kararların hatalı olduğunu düşünsek bile hep hayra sonuçlandığını gördük."

Yazıcı, ayda ortalama 140 bin açık iş aldıklarını ve bunun yaklaşık 90 binini karşılayabildiklerini ifade ederek, "Yeter ki sabırlı olun, gelecekten ümidinizi kesmeyin. Muhakkak hayallere yer açacak bir hafızanız olsun. Türkiye'de işsiz kalmak diye bir şey söz konusu değildir diye düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

KAYNAK: AA