10.5 milyon emekliyi heyecanlandıran gelişme

10.5 milyon emeklinin banka promosyon talebi yargıya taşındı. Emekli-Sen Genel Başkanı Veli Beysülen adına promosyon davası açıldı.

10.5 milyon emekliyi heyecanlandıran gelişme
10.5 milyon emekliyi heyecanlandıran gelişme
GİRİŞ 19.03.2015 10:42 GÜNCELLEME 19.03.2015 10:44
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Emeklilere promosyon için düğmeye basıldı. SSK, Bağ-Kur ve memur emeklilerinin banka promosyonu alması için yaptığı girişimlerden sonuç alamayan Emekli- Sen, yargı yoluna başvurdu.

Emekli- Sen Genel Başkanı Veli Beysülen adına Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) karşı açılan dava, Ankara 3'üncü İş Mahkemesi'nde görülecek.

Konuyla ilgili Emekli-Sen'den yapılan açıklamada, "Genel Başkanımız adına açılan bu bireysel dava, emsal bir davadır. Mahkemenin vereceği karar, diğer tüm emekliler adına verilecek hukuki mücadeleye zemin oluşturacak ve sendika olarak promosyonların tüm emeklilere verilmesine çalışılacaktır. Bu olmadığı taktirde ise tüm emeklilerin bireysel davalar açmaları için çalışmalar yapılacaktır" denildi.

Açıklamaya göre; dava dilekçesinde, SGK ile ödemenin gerçekleştiği banka arasında yapılan anlaşmalar gereği promosyon olarak bilinen bir ödemenin banka tarafından kuruma yatırıldığı belirtildi. Bu ödemeden alınan paranın çıkarılan genelgelerle çalışanlara verildiği halde, emeklilere ödenmediği de kaydedildi.
 
EN AZ BİN LİRA OLSUN
 
Davacının, davalı kuruma başvurarak, bu hakkın kendisi ve diğer emekliler için de geçerli olduğunu, bu nedenle promosyon ödenmesi için gerekli işlemlerin yapılmasını talep ettiğinin vurgulandığı dilekçede, 4 ay geçmesine rağmen bugüne kadar cevap vermeyen kurumun, kendisine aynı taleple başvuran bazı emeklilere "Hak sahiplerine promosyon ödemesine ilişkin yasal düzenleme bulunmamaktadır" şeklinde cevap verdiği vurgulandı. Davalı kurumun aylıkları bankalar aracılığıyla ödendiğinin vurgulandığı dilekçede, "Emekliler adına yapılan maaş ödemeleri nedeniyle tahsil edilen promosyonların hak sahibinin maaş hesabına aktarılması gerekiyor" denildi.

Dilekçede en az bin lira promosyon verilmesi, ödemenin aylık olarak yapılması istedi.
 

YORUMLAR 13
  • zafer 9 yıl önce Şikayet Et
    dadaş kardeş,başka verecek partin yoksa,hiç verme daha iyi,çünki oyu haketmeyen bir parti
    Cevapla
  • yahya 9 yıl önce Şikayet Et
    sağlık bakanı sağlık çalışanlarına % 50 zam yaptı sayın başbakan kendi gibi rektörlere 1100 lira zam yaptırdı emekliye asgari ücretliye çanakkale şükür seansları ile dalga geçiliyor.
    Cevapla
  • dadaş 9 yıl önce Şikayet Et
    Bende Hükümetin en zayıf karnı bu emekliler olduğuna inananlardan ve Akpartiliyim!!!Erbakan hocamızda rahmetli merkez bankasına havuz sistemi ile dolgu yaptıda ne oldu?Hopp darbe ve paralar doğru kemal derviş-imf-dünya bankası ve içerdeki mason yahudiler ile cuntacılara aktı ve ülke battı!Hoca o kadar ki,öncesinde işçi-memur-emekliyi doyurmuştu;bizim hükümetimizde ilk geldiğinde az koklattı-şimdi merkezi doldurdularda ne oldu-adamlar faiz indirmez,piyasaya ha bire döviz sürerek resmen doldu-boşalt yapıyorlar(((Evet,başka verecek partimiz yok,ama hükümetin emeklilere el atmaması''Büyük bir vebaldir,,
    Cevapla
  • zafer 9 yıl önce Şikayet Et
    promosyonu bırakın,hakkımızı bile vermiyorlar..... 1hafta kadar önceki bir haberde,bir emekli vatandaş,maaşım yanlış hesaplandı diye dava açmış ve 38 bin tl almış,üstelik maaşıda artmış. ama Türkiye de bu gibi durumlarda devlet sessiz kalıyor,anca mahkeme açarsan,yada isyan edip yüksek bir yere çıkıp,atacam kendimi falan dersen seninle ve sorunlarınla ilgileniyorlar,yoksa devlet yetkilileri işimi halder dersen avucunu yalıyorsun. mesala Almanya yı örnek alalım,duydunuz mu Almanyada emelinin maaşı yanlış hesaplanmış,2000 sonrası emekliye intibak yapılmamış,böyle şeyler anca bizde var.
    Cevapla
  • m.kaya 9 yıl önce Şikayet Et
    ben de hükümet emekliye para dağıtacak sandım. ama o mantık AKP de yok. faiz lobisine yılda 65 milyar$ akıtan zihniyet memleket evladını aç bırakmaya devam ediyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle