DİSK'ten Vali Şahin'e Taksim cevabı

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, İstanbul Valisi Vasip Şahin'in 1 Mayıs'ta Taksim'e izin verilmeyeceği yönündeki açıklamasına cevap verdi.

DİSK'ten Vali Şahin'e Taksim cevabı
DİSK'ten Vali Şahin'e Taksim cevabı
GİRİŞ 18.03.2015 14:14 GÜNCELLEME 18.03.2015 14:29
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

"1 MAYIS'TA TAKSİM'İ YASAKLAMAK SUÇTUR"

Şişli'de bulunan genel merkez binasında bir basın toplantısı düzenleyen DİSK Genel Başkanı Kani Beko, İstanbul Valisi Vasip Şahin'in katıldığı bir televizyon programında 1 Mayıs ile ilgili soruya “Toplantı ve gösteri yapılabilecek yerler belli Taksim bunlardan biri değilö şeklindeki açıklamasına cevap verdi.

Beko, İstanbul Valiliği ve hükümetin, 1 Mayıs meydanı konusundaki mahkeme kararlarını, Anayasa'yı ve yasaları görmezden gelmeye devam ettiğini ifade etti.

1 Mayıs'ın nerede kutlanacağı ile ilgili söz hakkını sendikalara, işçi sınıfına vermeyen bir zihniyetin 'demokrasi' ile uzaktan yakından ilgisi olmadığını belirten Beko, “1 Mayıs'ta Taksim'i yasaklamak suçtur. Taksim'de 1 Mayıs'ı kutlamanın hakkımız olduğunu teslim eden çok sayıda ulusal ve uluslararası mahkeme kararı mevcuttur. 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlamayı engellediği için hükümet Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde haksız bulunmuştur. Ancak 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlamak isteyenlerle ilgili tek bir yargı kararı mevcut değildir. Anayasa'da güzergâhı belirleme yetkisi, mülki idare amirlerine verilmemiştir Daha doğrusu bu yetki, 2001 değişikliği ile Anayasa'dan çıkarılmıştır. 1 Mayıs herhangi bir 'toplantı ve gösteri yürüyüşü' değildir. 1 Mayıs resmi bir bayram günü olarak, Vali'nin atıf yaptığı 2911 sayılı yasada 'istisna' olarak belirtilen hallerden biridir. Vali'nin görevi kamu düzenini bozmak değil sağlamaktır. Taksim'de 1 Mayıs'ın yüz binlerle kutlandığı 3 yıl boyunca tek bir kişi bile bundan zarar görmemiş, yasadışı bir şekilde Taksim'in yasaklandığı yıllarda ise yüzlerce kişi yaralanmış, milyonlarca İstanbullu fiili sıkıyönetimin, fiili sokağa çıkma yasağının, gaz bombalarının, polis şiddetinin mağduru olmuştur." dedi.

YORUMLAR 4
  • huseyyn 9 yıl önce Şikayet Et
    Abicim daha bıkmadınızmı 40 yıldır bununla uğraşıyorsunuz,hırpalanıp hırpalanıp dağılıyorsunuz,gidin dağlarda bayırlarda kutlayın eğlenin oynayın piknik yapın
    Cevapla
  • dadaş 9 yıl önce Şikayet Et
    Ben bu valiyi anlamıyorum;ver izni,taksimde tapınıp dursunlar;bir olay oldumu sorumlusu disktir dersin,olur biter!bunlar nasıl olsa vahşet sever-vatansevmezler olduklarından yine yağma-yakma-yıkma caniliklerini uygulayacaklar,gereğini o zaman yaparsınız!
    Cevapla
  • ahmet 9 yıl önce Şikayet Et
    isleri gucleri isciler uzerinden kendi siyasi kavgalarını yapmak.rezil herifler.
    Cevapla
  • murat 9 yıl önce Şikayet Et
    sayın başkan 1mayısı taksimde kutlayınca işcinin cebine 1kuruş gececekmi.topluiş sözleşmesi vakti geldi hala taksim diye tutturuyorlar.bu sendikalar kapansada bizişcilerde kurtulsak bu yükü taşımaktan size işçi heray 1yevmiye aidat ödüyör.emekliliğe kadar size bir servet ödüyorlar
    Cevapla