Akkuyu nükleer santraline Fransa ilgisi

Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Laurent Bili, "Fransa, Akkuyu nükleer santrali yapımında Rusya ile işbirliği yapabilir" dedi.

Akkuyu nükleer santraline Fransa ilgisi
Akkuyu nükleer santraline Fransa ilgisi
GİRİŞ 06.03.2015 11:53 GÜNCELLEME 06.03.2015 11:53
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Bili, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye ile Fransa arasındaki nükleer işbirliğinin 30 yıldır devam ettiğini ve 19 Ocak 2015'te imzalanan nükleer enerji sözleşmesi ile bu işbirliğinin daha da güçlendiğini vurguladı.

Fransız Nükleer Enerji Derneği ile Türkiye Nükleer Mühendisler Derneği arasında imzalanan "Nükleer Enerji İşbirliği Sözleşmesi"nin iki ülkenin bu alanda bilgi ve deneyim alışverişini artıracağına işaret eden Büyükelçi Bili, "Fransa nükleer enerji oyuncuları, Türkiye'nin nükleer programına dahil olmayı arzu ediyorlar. Ayrıca Fransa, Akkuyu nükleer santrali yapımında Rusya ile işbirliği yapmaya her zaman hazır" diye konuştu.

Fransız enerji şirketi GDF Suez'in Adana'daki iki jeotermal tesisine bir yenisini daha eklemek istediğini dile getiren Bili, "Fransa'nın diğer iki şirketi olan EDF ve AKUO da yatırımlarını sadece rüzgarda değil, diğer yenilenebilir kaynaklarda da sürdürmek istiyor" ifadesini kullandı.

Yenilenebilir enerji teknolojisini de önemsediklerini vurgulayan Bili, aralık ayında dünyanın en büyük iklim değişikliği konferansının Paris'te düzenleneceğini anımsattı.

İklim değişikliğine sebep olan sera gazlarının salınımını azaltmak için Avrupa Birliği ile paralel şekilde çalıştıklarını anlatan Bili, "Aynı zamanda katılımcı ülkelerin de katkılarıyla toplumsal farkındalığı arttırmak için çözüm arıyoruz" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • herkese 9 yıl önce Şikayet Et
    fransa girerse o santral yapılmaz ! ! ! ZATEN sinoptaki santralinde yapılacagına inanmıyorum ! ! !
    Cevapla