Maliye Bakanlığı'ndan baskın açıklaması

Maliye Bakanlığı, açıkladığı anket sonuçları gerekçesiyle bir araştırma merkezine baskın yapıldığı iddialarına ilişkin açıklama yaptı.

Maliye Bakanlığı'ndan baskın açıklaması
Maliye Bakanlığı'ndan baskın açıklaması
GİRİŞ 25.02.2015 15:02 GÜNCELLEME 25.02.2015 16:03
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Bakanlıktan yapılan açıklamada, bugün bazı gazetelerde, bir araştırma merkezine, açıkladığı anket sonuçlarına göre, Maliye'nin baskın yaptığı iddialarına yer verildiği belirtildi.

Bilgi eksikliği bulunan söz konusu haberlerin tek taraflı olarak yapıldığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu haberlerle, firma sahibinin bilinçli bir şekilde konuyu çarpıtarak, kamuoyunu yanlış yönlendirme gayretinde olduğu anlaşılmıştır. Vergi mahremiyeti nedeniyle haberde geçen konuyla ilgili Bakanlığımızca detaylı açıklama yapılamamakla birlikte, yapılan işlem mükellefin bildirimi üzerine yapılmış rutin bir yoklama işleminden ibarettir.

Her mükellef için yapılan bu rutin işlemleri vergi müfettişleri ve mali polis baskını gibi ifadelerle çarpıtarak, kamuoyunu yanlış yönlendirme ve baskıcı gibi bir algı oluşturma çabalarına daha önce de rastlanılmıştır. Kamuoyunun kafasını karıştırmaya yönelik bilinçli bu tarz çabaları esefle kınıyoruz."

YORUMLAR 22
  • milletin ferdi 9 yıl önce Şikayet Et
    Bakanlığın açıklamasına inanmayıp saçma sapan yorum yapanlar var. Vergi Denetimini yapmak zaten Maliye Bakanlığının görevi, herhalde görevini yapmak için bu yorumculardan izin alacak değil. Sonra yarası olan gocunur bir yanlışı yoksa denetlemeden niye korkar? Ne yani anket şirketi diye denetlenmekten muaf mı olacaktı. Ayrıca saçma anket sonucu yayınladıysa, manüplasyon için, para aklamak için kurulma ihtimali vardır. Bu açıdan denetleme yaptıysa bile, çok da doğru yapmış.Bakanlığın açıklamasına inanmayıp saçma sapan yorum yapanlar var
    Cevapla
  • osman 9 yıl önce Şikayet Et
    kendinizi kandırmayın resmen baskın yapmışsınız
    Cevapla
  • Adem 9 yıl önce Şikayet Et
    Yasak mı? Gerekirse yapar.!! Herkes kanunlar önünde eşittir.! Paralelcilere özel muamele mi gerekiyor hala.???
    Cevapla
  • bizde inandık 9 yıl önce Şikayet Et
    hükümet ufak atsın da civcivler yer belki
    Cevapla
  • Alper 9 yıl önce Şikayet Et
    maliyenin işi vergi toplamak,bundan doğal ne var ki.Biraz da Ispartada baskın yapsalar burada bir çok yerde insanlar 650 tl aylık,60 saat haftalık kölelikten daha beter çalıştırılıyor.Devletin sorumlu birimleri neden buna bile bile göz yumuyor,bunun bedeli iki dünyadada ağır olmalı.Eğer buradaki işlerini yapamıyorlarsa,kendilerine başka işler arasınlar,bu dilekçe üst birim devlet görevlilerine.
    Cevapla
  • Ali 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu tür basit görünen işlemlrrin seçim dönemlerinde yapılması bu sonuçları doğura bilir ihbar oladıkça seçim döneminde denetim işlerini asgariye indirmek gerekir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle