Borcun 49 milyonu bir aboneye ait!

DEDAŞ Sözcüsü, Diyarbakır'daki belediyelerin toplam borcunun 90 milyon olduğunu belirterek, "Bu borcun 49 milyonu bir aboneye ait" dedi.

Borcun 49 milyonu bir aboneye ait!
Borcun 49 milyonu bir aboneye ait!
GİRİŞ 23.01.2015 13:13 GÜNCELLEME 23.01.2015 13:13
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

DEDAŞ Dicle Sözcüsü Mehmet Gökay Üstün, bir basın toplantısı düzenleyerek, son günlerde yaşanan olaylara ilişkin açıklama yaptı.

49 MİLYONU BİR ABONEYE AİT


Diyarbakır'da yaklaşık 260 milyonu bulan elektrik borcunun yaklaşık 90 milyonunun belediyelere ait olduğunu belirten Üstün, "45 abone üzerinden gördüğümüz bu bedel şu anda hiç ödenmiyor diyemeyiz. Çünkü son yapılan hareketle birlikte tamamıyla eskisi gibi devam etmiyor. Bir kısmı ödendi, bir kısmı şu anda sürece bağlandı ve ödeme planı yapılıyor, bazıları da halen müzakere sürecinde. Bu 90 milyonun 49 milyonu bir aboneye ait ve bu aboneyle ilgili olarak da yakın zamanda sizlerle daha net bilgiler paylaşmaya devam edeceğiz" dedi.

O ABONE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ Mİ?

Bir basın mensubunun, "Bu borç Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin mi?" sorusuna ise Üstün, "Tabii ki Büyükşehir Belediyesi. Diyarbakır'da bir tane belediye binası çatısı altında toplanabilir belediyeler" yanıtını verdi.

Yaşanan bazı engeller nedeniyle verilen hizmetin kalitesinde azalmaların söz konusu olduğunu belirten DEDAŞ Dicle Sözcüsü Mehmet Gökay Üstün, "Bölgemizde hizmet veren bir kurumuz ve bu hizmet veren kurum bir ticarethanenin ötesinde sosyal hizmet de veren, sürekliliği çok önemli olan bir mal tedariki ve hizmet tedariki yapıyor. Bu hizmetin verilmesinde özellikle son zamanlarda yaşanan olaylar gibi olayların yaşanmaması gerekiyor. Özellikle güvenlikle ilgili olarak, çalışmayı engellemeyle ilgili olarak karşımıza çıkan bazı engeller yüzünden verdiğimiz hizmetin de kalitesinde azalmalar, eksilmeler olması söz konusu. Bu tür bir duruma özellikle düşmek istemiyoruz ve bu konuda da bölgenin bir kurumu olarak, bölgenin diğer kurumlarının da bize anlayışla yaklaşmasını bekliyoruz. Özellikle vermek istediğimiz hizmette tek başımıza bu hizmeti veren bir kurum değiliz. Burada kamunun kurumlarını da, belediyenin kurumlarını da yanımızda görüyoruz ve görmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • güçlü türkiye 9 yıl önce Şikayet Et
    Beceriksizler alamayınca sırtınızı devletteki uyanık yandaş görevlilere dayayın kar ederken abonelerinleri ile paylaşmayan yüzsüzler zararda vatandaşı kaz görüyor buna göz yumanlara hakkımız haram olsun.
    Cevapla