10 bin kişiyi iş sahibi yapacak OSB geliyor

Ankara'da kurulacak Uzay ve Havacılık İhtisas OSB sayesinde 10 bin kişinin istihdam edileceğini bildirildi.

10 bin kişiyi iş sahibi yapacak OSB geliyor
10 bin kişiyi iş sahibi yapacak OSB geliyor
GİRİŞ 23.01.2015 12:04 GÜNCELLEME 23.01.2015 12:12
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakam Fikri Işık, Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'ne (OSB) ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

7.2 MİLYON M2 ALAN

Havacılık, uzay ve alt sektörlerin bir alanda yer alacağı, ağırlıklı olarak yüksek katma değerli, ileri teknolojilere dayalı ürünlerin üretileceği, nitelikli işgücüne sahip dünyanın sayılı havacılık merkezlerinden biri olmaya aday söz konusu OSB'nin, başkentin Kazan ilçesinde 7 milyon 230 bin metrekarelik alanda kurulduğunu belirten Işık, "İhracat, ciro ve Ar-Ge harcamaları gibi çeşitli büyüklükler açısından en yüksek değerlere sahip 40 savunma sanayi firmasının 23'ünün başkentte bulunması dolayısıyla Uzay ve Havacılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin Ankara'da kurulması ihtiyacı doğmuştur" diye konuştu.

Işık, Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas OSB'nin kurucu ortakları arasında Savunma Sanayi Müsteşarlığı, Ankara Sanayi Odası ve Savunma ve Havacılık Sanayi İmalatçıları Derneği'nin yer aldığını söyledi.

10 BİN KİŞİYE İŞ

Savunma sanayi sektörünün Ankara'da uzmanlaştığını vurgulayan Işık, Uzay ve Havacılık İhtisas OSB'nin tam kapasite faaliyete geçmesiyle yaklaşık 10 bin kişiye istihdam sağlanacağını kaydetti. Bakan Işık, projenin kamulaştırma ve imar planı aşamalarının ardından bu yılın sonunda inşaat aşamasına gelmesinin hedeflendiğini sözlerine ekledi.

YORUMLAR 11
  • JEOLOJİ MÜHENDİSLERİNE KADRO LÜTFEN 9 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah merkezi atamayla puan sırasına göre alırlar. yoksa gene açıktan mülakatla ya da habersiz alınırsa işsizliğe devam!!!
    Cevapla
  • yusuf aynel 9 yıl önce Şikayet Et
    yav hangi ilçeye nereye yapılacakmış
    Cevapla
  • murat buyuklu 9 yıl önce Şikayet Et
    hala her şey İstanbul ve Ankara'ya yapılıyor. ya kardeşim yapın Erzurum'a, yapın Adıyaman'a ekmek yesin memleket ya. ondan sonra ankara ile İstanbul neden çarpık büyüyor diyoruz. işte bundan.
    Cevapla
  • Anıl 9 yıl önce Şikayet Et
    OSB diye açtıkları hiç bir bölge ihya olmadı. Bütün iş yerleri kiralık tabelası ile kiracı bekliyor.Yani öyle DEV projeler yapmakla. BETON dikmekle olmuyor
    Cevapla
  • Ahmet 9 yıl önce Şikayet Et
    Büyük illere yatırım yapılıyorki nüfusu düşmesin 10 bin işci alınacakmış yani 50 bin nufus demek sonrada diyorlarki sivas göçveriyor,tokat göç veriyor yozgat çok göç veriyor , Böyle politikalar olursa sonuç kaçınılmaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle