Madenci ailelerine iki ev birden verilecek

Ulaştırma Bakanı Elvan, Ermenek'te hayatını kaybeden madenci ailelerine iki ev birden verilmesiyle ilgili çalışma yürütüldüğünü açıkladı.

Madenci ailelerine iki ev birden verilecek
Madenci ailelerine iki ev birden verilecek
GİRİŞ 13.01.2015 12:33 GÜNCELLEME 13.01.2015 12:34
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Ermenek'teki maden kazasında yaşamlarını yitirenlerin ailelerine bir değil, iki ev verebilmeyi istediklerini belirterek, "Yasal olarak yapılması gereken düzenlemeler vardı. Önümüzdeki günlerde bu düzenlemeler yapılacak" dedi.

Bakan Elvan, Türksat AŞ Gölbaşı Yerleşkesi'nde gerçekleştirilen e-Devlet Kapısı Ödül Töreni'nin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Aktif Bilgilendirme Sistemi'ne ilişkin soru üzerine Elvan, çalışmaların devam ettiğini, 6 ay içinde sistemin hizmete sunulacağını söyledi. Vatandaşlara sunulacak bu hizmette, bazı bilgilerin vatandaşların talebi üzerine verileceğini anlatan Elvan, talep etmeyen vatandaşlara söz konusu bilgilendirmenin yapılmasının mümkün olmadığını kaydetti.

Vatandaşların talepleri doğrultusunda hareket edeceklerini dile getiren Elvan, "Bu sistem oldukça önemli. Çünkü öyle hadiseler yaşanıyor ki bir trafik cezası veriliyor, kullanıcının haberi olmuyor, aradan 3 yıl, 4 yıl, 10 yıl geçiyor faiziyle birlikte önemli bir meblağa ulaşıyor. Vergi borçlarında da bu tür sıkıntılarla karşı karşıya kalınabiliyor. Vatandaşı bilgilendirme açısından oldukça önemli diye düşünüyorum" diye konuştu.

Ermenek'teki maden kazasında yakınlarını kaybedenlere ev verilmesine ilişkin olarak Elvan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) her aileye bir ev verme taahhüdünde bulunduğunu anımsattı.

MADENCİLERİN AİLELERİNE 2 EV

Ankara Büyükşehir Belediyesinin de 6 ev verme taahhüdünde bulunduğunu anlatan Elvan, bununla ilgili kararın alındığını, bir- iki ilçe belediyesinin de bu yönde isteklerinin olduğunu söyledi. İstanbul Büyükşehir Belediyesinin de böyle bir girişiminin söz konusu olduğunu belirten Elvan, "Bizim buradaki hedefimiz ailelere bir değil, iki ev verebilmek. Bunu da sağladığımızı düşünüyorum, şu an itibariyle. Bunları sağlayacağız. Yasal olarak yapılması gereken düzenlemeler vardı. Önümüzdeki günlerde bu düzenlemeler de yapılacak. Soma'daki uygulamaların benzeri olacak" ifadelerini kullandı.

Elvan, e-Devlet Yönetmeliği'nin ne zaman çıkacağına ilişkin soruyu yanıtlarken, Başbakanlıkta bulunan yönetmeliğin, yapılacak bazı değişikliklerin ardından yayımlanacağını kaydetti.

Türksat AŞ Genel Müdürü Ensar Gül de e-Devlet Kapısı kapsamında her vatandaşa e-posta adresinin verilip verilmeyeceğine ilişkin, vatandaşların kendi elektronik posta adreslerini e-Devlet kapısına kaydettirdiklerini, aktif bilgilendirmenin bunlar üzerinden yapılacağını söyledi. Gül, kendilerinin ayrıca bir e-posta adresi vermeyeceklerini ifade etti.

YORUMLAR 6
  • salih dsğıstanlı 9 yıl önce Şikayet Et
    İki ev... akşam babasını bekleyen çocuğa bir baba, evinin direğini bekleyen geline eş, ömrünün son demini yaşayan ebeveyne teselli, evladını verebilir misin abidin. Ev de son zamanlarda bir siz teselli bulur oldunuz.oyalanmalık dünyalık teselli.kabrin kspısından dönen,öteye gitmeyen bir teselli...
    Cevapla
  • tarafsız 9 yıl önce Şikayet Et
    yazık toplumun şu haline adamlar 2 ev için ölmeyi düşünüyor sen askari ücretle çalışıyon ben boştayım o zaman intehar edelim
    Cevapla
  • Mehmet 9 yıl önce Şikayet Et
    Asgari ücretli bir kiracıyım.Aileme 2 daire vereceğinizi taahhüt ederseniz hayatıma mâl olacak bir işte kullanılmayı kabul ederim!
    Cevapla
  • toprak 9 yıl önce Şikayet Et
    sen ailen için, 2 değil 222 daireden daha değerlisin
    Cevapla
  • redirect'e 9 yıl önce Şikayet Et
    adam geçinemiyorum demiş senin anladığın bu mu mehmet beyin yorumundan?? Allah akıl izan versin!
    Cevapla
  • redirect 9 yıl önce Şikayet Et
    Yazık, dünya malı için hayatını ortaya koyman.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle