Devletten evlenene hem para hem de altın!

Başbakan tarafından dün açıklanan paketten gençlere yönelik yüzde 15'lik katkı, anneye de düğün takısı çıktı.

Devletten evlenene hem para hem de altın!
Devletten evlenene hem para hem de altın!
GİRİŞ 09.01.2015 14:55 GÜNCELLEME 09.01.2015 15:37
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dün açıkladığı ''Aile Paketi''nden bekar gençlere yönelik sürpriz bir destek çıktı. Açıklanan pakette yer alan bir maddeye göre ailelere çocukları için ''Çeyiz hesabı'' önerisi getirilecek. Bu hesaba yatırılan paraya ise devlet evlilik günü geldiğinde yüzde 15 katkı sağlayacak. Böylelikle hesapta evlilik gününe kadar 30 bin TL biriktirilmişse üstüne otomatikman 4 bin 500 TL daha ilave olacak.

EVLİLİK VE TASARRUFA TEŞVİK!

Gençlerde evliliği teşvik etmek amacıyla da geliştirilen destek modeli ile hem tasarrufa teşvik hem de evlilik günü geldiğinde ortaya çıkacak olan ihtiyaçlardan aileleri kurtarmak amaçlanıyor.

''ÇEYİZ HESABI'' OLUŞTURULACAK

Uygulama kapsamında devlet öncelikle ''Çeyiz hesabı'' modelini gelişitirecek. Bu hesaba aileler çocukları için doğuma müteakip veya herhangi bir aşamada para yatırmaya başlayabilecek.

30 BİN TL'YE 4 BİN 500 TL DEVLET KATKISI

Aileler bu hesaba ne kadar yatırmışsa çocuğu evleneceği zaman yatırdığı bu miktara ortalaması yüzde 15 civarında devlet katkı yapacak. Yani aile örneğin 10 yılda bu hesapta 30 bin lira para biriktirmişse devlet ona 4 bin 500 lira ekleyecek.

KADEMELİ OLABİLİR

Devlet belirtilen yüzde 15'lik katkıya yönelik kademelendirilmiş bir model geliştirmeyi de düşünüyor.  Söz konsu kademelendirilmiş modelde çocuk doğduğu andan itibaren ödemeye başlamışsa yıllara bakılarak daha fazla, eğer 18 yaşından 3-4 sene önce başlamışsa daha az olabilecek.

18 VE 27 YAŞ ŞARTI OLACAK!

Yalnız devletin sunduğu ortalama yüzde 15'lik katkı için 18 yaşını bitirme şart koşulacak. 18 yaşını doldurduktan sonra yapılan evliliklerde yüzde devlet katkısı alınabilecek. Ayrıca ''Çeyiz Hesabı'ndan yararlanmak için üst sınır ise 27 yaş olarak planlanıyor.

BANKAYA EVLİLİK CÜZDANI İLE GİDİLECEK

Geç evliliklerin önüne geçmek için böyle bir yaşın üst sınır olarak düşünüldüğü uygulamada çeyiz hesabında ailesi tarafından kendisine para biriktirilen biri 28 yaşında evlenmesi halinde devletin yüzde 15'lik katkısından yararlanamayacak. Düğün sonrası hesaptaki paraya devlet katkısı almak için ilgili bankalara evlilik cüzdanının ibraz edilmesi gerekecek.

ANNEYE DE DÜĞÜN TAKISI

Uygulama kapsamında devlet aileleri kara kara düşündüren takı sorununa melhem olacak bir katkı da sunacak. Düğün zamanı anneye de çocuğuna düğünde takması için bir altın gönderilecek.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 34
  • 27 yaşmış 7 yıl önce Şikayet Et
    çocuk 25 yaşında nasıl evlensin üniversiteyi geç kazananlar ne yapsın ailesine bakmak zorunda olanlar ne yapsın para yardımı değil gençlere cüzi bir ücretle konut yardımı yapılsın çocuk üniversiteyi bitiriyo kpss çıkıyo yok atama bekliyo yaş oluyo 30 anne baba zaten çocuğunu okutarak eline altın bileziğini vererk hesap açmış oluyo çocuk okuturken nasıl hesap açılsın bu çocuk bir değilde iki üç taneyse ne olacak hayat sıkıntısı çocukları evlilikten soğutuyor çocuk okurken zaten sıkıntı çektim ya çalışarak ya baba parasıyla diyo evlenipte el kahrı çekeceğime yaşarım ailemle diyo yaş sınırı var birde herkesin kendi yaş sınırına göre iş sunulsun
    Cevapla
  • Suat 8 yıl önce Şikayet Et
    Benim bildiğim yardım parası olana değil parası olmayana yapılır bunlar tersini yapıyor verdikleri vaatleri çürütmek için çok güzel bir şart sunmuşlar yazıklar olsun bu milleti kandıran insanlar.
    Cevapla
  • ali şahin 8 yıl önce Şikayet Et
    vatandaşın 30 bini olsa daha deletten niye 4500 istesin birde 24 yaş sınırı var genç üniversite okuyorsa nasil yimi dört yaşında evlesin bunu 35 ve 40 çıkarsınlar çok iyi olur
    Cevapla
  • memur 8 yıl önce Şikayet Et
    Yaş sınırı olmasın!
    Cevapla
  • otuzluk 9 yıl önce Şikayet Et
    Otuzu bulduk dördü kaldı :))
    Cevapla
  • Rizeli zeko 5 yıl önce Şikayet Et
    Otuzu bulan 4 de bulur bencede
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle