Bakan Yıldız: Benzinde 50 TL, dizelde 40 TL

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, dünyada enerji üzerindeki fiyat düşüşünün Türkiye'de vatandaşa bire bir yansıdığını savundu.

Bakan Yıldız: Benzinde 50 TL, dizelde 40 TL
Bakan Yıldız: Benzinde 50 TL, dizelde 40 TL
GİRİŞ 22.12.2014 18:08 GÜNCELLEME 22.12.2014 18:08
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

TÜSİAD ve Sabancı Üniversitesi İstanbul Uluslararası Enerji ve İklim Merkezi işbirliğiyle düzenlenen "World Energy Outlook 2014 Raporu'nun Türkiye Tanıtımı" Sabancı Center'da düzenlenen toplantıyla gerçekleşti.

"BENZİNDE 50 TL, DİZELDE 40 TL DAHA AZ DOLDURUYOR DEPOSUNU"

Petrol fiyatlarının düşüşünün tüketici ülkelere fayda sağladığını üretici ülkelere ise kardan fedakarlık yaptırdığı bir döneme girildiğini hatırlatan Bakan Yıldız, "Biz yolumuza devam ediyoruz. Fiyat düşüşüyle ilgili vatandaşımızı ilgilendiren kısmını otomatik fiyatlama mekanizmasıyla beraber çok hızlıca yansıttık. Bu fiyatlar 'vatandaşımıza yansıdı mı' diye söylenir. Evet yansıdı. 55 litrelik deposu olan bir vatandaşımız son 6 ayda toplam 6 milyar dolarlık daha az gidere sahip oldu. Birebir yansıdı. 55 litrelik deposu olan birisi benzinde 50 TL, dizelde 40 TL daha az dolduruyor deposunu. Bunun toplam tutarı 6 milyar dolar" dedi.

Doğalgaz'da da kamuda ilk defa bir fırsat oluştuğunu dile getiren Yıldız, "Sattığı fiyatın maliyetinin daha altına inebilecek piyasa fiyatları oluştu. Bu şimdiye kadar oluşan Zaralarını telafi etme şansını doğurdu. Özellikle AB ülkeleriyle karşılaştırıldığında sanayicimiz için en ucuz doğalgazı sağlayan ülke oldu. Şuan fiili olarak 28 Avrupa ülkesi arasında doğalgazı en ucuz satan ülkeyiz" diye konuştu.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 2
  • Hakan tur 9 yıl önce Şikayet Et
    Birde bardağın boş kısmından baksak neden dünyanın en pahalı yakıtını biz kullanırız
    Cevapla
  • BATTAL 9 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Bakanım ne den bahsediyorsunuz. Uluslararası piyasada benzin %50 den daha fazla ucuzladı. Peki bizde %20 bile değil. Bumu indirim. Doğalgaza yapılan en son zamdan sonra bir indirimi ben bilmiyorum. Sizin bildiğiniz bir şey varsa açıklayın da bilelim Sayın Bakanım.
    Cevapla