Ev alana, evlenene, eğitime devlet desteği

Yeni eylem planına göre evlenmek, ev almak ve eğitim için para biriktirenden ya vergi alınmayacak ya da üste para verilecek

Ev alana, evlenene, eğitime devlet desteği
Ev alana, evlenene, eğitime devlet desteği
GİRİŞ 19.12.2014 09:06 GÜNCELLEME 19.12.2014 09:06
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Türk ekonomisinin yeni rotasını çizen Onuncu Kalkınma Planı (2014-2018) Öncelikli Dönüşüm Programları’nın 2. paketi açıklandı. Türkiye’nin yüzde 12’ye kadar düşen tasarruf oranını yüzde 19’a çıkarmayı hedefleyen eylem planına göre bireysel emeklilikte olduğu gibi ev almak, evlenmek ve çocuğunuzu okutmak için para biriktiriyorsanız ya devlet katkıda bulunacak veya vergi avantajı sağlanacak.

Devlet yardımı belirli amaçlarla konut sahipliği, eğitim, evlilik gibi uzun vadeli tasarrufları teşvik etmeye yönelik olacak. Hangi tasarruf mekanizmalarının (fon, mevduat ve sigorta) geliştirilebileceği konusunda da çalışma yapılacak. Çalışma sonucunda tercih edilen özel amaçlı tasarruf mekanizmasına kamu katkısı ya da vergi teşvikinin sağlanabilirliği konusu değerlendirilecek. Çalışmanın çıktılarına bağlı olarak gerekli mevzuat düzenlemeleri yapılacak. Sistemin işlemesi için özel amaçlı fon ve mevduat türleri geliştirilecek. Örneğin ev almak için her ay 100 lira biriktirene devlet ek para verecek ya da vergi kesintisi yapılmayacak.

İŞTE O MADDE

Belirli amaçlarla (konut sahipliği, eğitim, evlilik vb.) uzun vadeli tasarrufları teşvik etmeye yönelik olarak, hangi tasarruf mekanizmalarının (fon, mevduat ve sigorta) geliştirilebileceği konusunda çalışma yapılacaktır. Çalışma sonucunda tercih edilen özel amaçlı tasarruf mekanizmasına kamu katkısı ya da vergi teşvikinin sağlanabilirliği konusu değerlendirilecektir. Çalışmanın çıktılarına bağlı olarak gerekli mevzuat düzenlemeleri yapılacaktır.

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 21
  • mahmut 9 yıl önce Şikayet Et
    Önce asgari ücretliden alınan vergileri kaldırın
    Cevapla
  • Yunus 9 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah gerçek olur bu yazılanlar. Çok güzel düşünülmüş bir proje. Hayata geçmesi ise tek kelimeyle mükemmel ...
    Cevapla
  • Ohbe 9 yıl önce Şikayet Et
    boşuna uğraşmayın kılıçtaroğlu AYM ye gider iptal ettirir
    Cevapla
  • h.k 9 yıl önce Şikayet Et
    Ev alana faizsiz kredi verseler yeterli ama her zamanki gibi böyle istismara açık yollara başvuruyorlar
    Cevapla
  • vatandaş 9 yıl önce Şikayet Et
    hikaye
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle