TÜSİAD'dan '14 Aralık Operasyonu' açıklaması

TÜİSAD İstanbul merkezli başlatılan Paralel yapı operasyonuna ilişkin açıklama yaptı.

TÜSİAD'dan '14 Aralık Operasyonu' açıklaması
TÜSİAD'dan '14 Aralık Operasyonu' açıklaması
GİRİŞ 15.12.2014 15:12 GÜNCELLEME 16.12.2014 09:24
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜİSAD) 14 Aralık'ta başlatılan soruşturmaların, basın özgürlüğünü de ilgilendiren yargı süreci bulunduğu uyarısı yaptı ve siyasi nitelikli davaların yargı sistemine "güveni zedelediği"ne dikkat çekti.

TÜSİAD'dan, 14 Aralık'ta gerçekleştirilen gözaltılar konusunda yapılan açıklamada, "Son yıllarda kamuoyuna mal olmuş siyasi nitelikli davalarda davaların görülme şekli ve adil yargılanma ilkesi bakımından yaşanan ciddi sorunlar hukuk ve yargı sistemine güveni zedelemiştir" denildi ve şu değerlendirme yapıldı:

"Davaların görülmesi esnasında ifade ve basın özgürlüğü açısından da önemli sorunlar yaşanmış ve ülkemizin itibarı zarar görmüştür. 14 Aralık'ta başlatılan soruşturma ile Türkiye’nin gündeminde yine siyasi tartışmaya yol açan ve basın özgürlüğünü de ilgilendiren bir yargı süreci bulunmaktadır. Hukuk devletini zedeleyen yakın geçmişteki arka plan düşünüldüğünde, önceki davalarda vurguladığımız gibi, bu soruşturmada da yargı bağımsızlığına uyulması, adil yargılanma hakkının korunması, basın özgürlüğünü esas alarak kamuoyu vicdanını tatmin edecek şekilde şeffaf ve adil yürütülmesi kritik önem taşımaktadır. "

YORUMLAR 5
  • mustafa 9 yıl önce Şikayet Et
    Yürüyün gidin işinize. Uyuzluk etmeyin
    Cevapla
  • h. avşarlı 9 yıl önce Şikayet Et
    size ne bu işlerden. türkiyenini sanayisinin gelişmesine çalışacağınıza. sahi siz o makama kimin yerine seçilmiştiniz bir hatırlayın.
    Cevapla
  • DARIDERELİ 9 yıl önce Şikayet Et
    28 Şubatta neredeydiniz? O zaman cunta yargıya brifing veriyor, emirler yağdırıyordu. 17 ve 25 Aralıkta neredeydiniz? O zamanda aha şimdi hesaba çekilenler, kalleşçe iftiralarla sayısız masumu gece yarıları derdest edip hapse atıyorlar ve mahkum ediyorlarken nerelerdeydiniz. Zaten sizi biz de milletimizde çok iyi biliyor. Lüzumsuz bir kuruluş ve gereksiz kişilersiniz. Kafa ütülemeyin de suyu bulandırdığınızı zannetmeyin. İş adamıysanız size ne bu işlerden. Hala kendinizi bu ülkenin ve milletin efendisi mi sanıyorsunuz ? Yol bitti, yol bitti.
    Cevapla
  • mert mert 9 yıl önce Şikayet Et
    kendi adamlariniz tutuklaninca nasilda güceniyorsunuz. iste böylece ön planda görünmeyen arkaplandaki isbirliginiz desifre oluverir bir anda. sizlerki galdyonun degisik kollarisiniz. desifre olmak sizin ne hattinize ;-))
    Cevapla
  • Ali 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu mason grubu bir gün olsun halkın yararına çalışmamış, onun derdiyle hem dert olmamıştır. Eyy TÜSİAD sen kendi işine bak, iş üret, istihdam üret, teknoloji üret! Seninle ilgili olmayan herşeyle ilgileniyorsun. Biraz da ekonomi ile ilgilen!
    Cevapla