TEDAŞ 150 bin abone ile helalleşecek

Kamu spotlarıyla yayılacak kampanya başarılı olursa milyonlarca kişiye yansıtılan elektrik faturalarındaki kayıp kaçak bedeli düşebilir.

TEDAŞ 150 bin abone ile helalleşecek
TEDAŞ 150 bin abone ile helalleşecek
GİRİŞ 05.12.2014 09:31 GÜNCELLEME 05.12.2014 09:32
Bu Habere 53 Yorum Yapılmış

Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (TEDAŞ), çoğunluğu Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da olan yaklaşık 150 bin elektrik abonesiyle helalleşmeye çalışıyor.

Helalleşmek istenen borç, faizini katmadan 3.2 milyar TL... Faizi hesaplanırsa 12 milyar TL’yi buluyor. Bir karşılaştırma yapmak gerekirse, İstanbul’daki Marmaray’ın maliyeti 8 milyar TL, 3. köprü maliyeti ise 4.5 milyar TL. Elektrik borcun 2 milyar TL’lik kısmı Doğu ve Güneydoğu’daki tarımsal sulamadan kaynaklanıyor.

TEDAŞ’ın “Gelin helalleşelim” sloganlı kamu spotu Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından onaylandı. Milliyet'in haberine göre; TEDAŞ Genel Müdürü Mükremin Çepni, TEDAŞ’ın çiftçiyi bilgilendirici afiş, ilan ve broşürleriyle tüm muhtarlıklara ulaştığını, kamu spotunun ulusal ve yerel televizyonlarda gösterime gireceğini söyledi.

Çepni, çıkarılan af ile geçmişe dönük tarımsal sulama elektrik borçlarından anaparayı ödeyerek kurtulunabileceğini, örneğin 1000 liralık bir tarımsal sulama elektrik borcunun gecikme faiziyle birlikte 4 bin 230 liraya ulaştığını, ancak anapara olan 1000 lirayı ödeyenin faizden kurtulacağını söyledi.

Yoğun ilgi üzerine 30 Kasım’da biten müracaat tarihinin 31 Aralık’a uzatıldığını belirten Çepni, “Rağbet yoğun” dedi.

80 BİN KİŞİ BEKLENİYOR

Kamu spotunda “Anaparayı ödeyin borçtan kurtulun” uyarısı yaptıklarını belirten Çepni, ayrıca, tek seferde ödeyemeyen çiftçiye yılda 1 kez ödemeli 5 yıllık taksit yapılabileceğini kaydetti.

Elektrik alacakları kampanyası yaklaşık 150 bin aboneyi ilgilendiriyor. Bunun içinde tarımsal sulamanın yanı sıra resmi kurum, belediye alacakları gibi kalemler bulunuyor.
100 bin abonenin ise tarımsal sulama borçlusu olduğu belirtilirken, bunun 70 - 80 bininin kampanyaya katılması bekleniyor. Tarımsal sulama alacakları, 3.2 milyar liralık toplam elektrik alacağının yaklaşık 2 milyar lirasını oluşturuyor. Tutar, faiz uygulanması halinde 12 milyar TL dolaylarına ulaşabilecekti.

YORUMLAR 53
  • Recep 9 yıl önce Şikayet Et
    Ya bu kayıp kaçak bedeli adı altında dürüst vatandaştan tahsil edilen bedeller ile ilgili vatandaşla nasıl helalleşmeyi düşünüyor bu tedaş. Nasıl olsa dürüst vatandaş faturasını ödüyor başkasının kaçaklarını da ödesin mantığından vaz geçip tahsil ettiklerini iade mi ederek helalleşecek. yok böyle olmaz. kilovat bazında tesbit edilip bu günkü değer üzerinden ödeme yapmalı. başka türlü hakkımı helal etmem. Bu benim en tabii hakkım.
    Cevapla
  • Muhittin 9 yıl önce Şikayet Et
    Doğu'da görev yapan akrabalarım istese de elektrik faturası ödeyemiyor ki, çoğu apartman kaçak kullanıyor. Elektrik parasını fakir fukaraya dağıtan çok kişi gördüm
    Cevapla
  • ard dra 9 yıl önce Şikayet Et
    bu uygulamanin Islamda hic yeri var mi?? resmen zamaninda borcunu odeyenler enayi yerine dusuyor, bu mu oy verdigimiz ak partinin musluman ahlaki. millet artik borcunu hic odemeyecek nasil olsa af geliyor diye, ne yiyene ne de yedirtene hakkimi sonuna kadar haram ediyorum..
    Cevapla
  • beşir sağırlı 9 yıl önce Şikayet Et
    benden nasıl helallık alacaklar
    Cevapla
  • mazlumu getirin... 9 yıl önce Şikayet Et
    Önce TEDAŞ gelsin, yıllardır benim gibi elektrik faturasını (1) gün gün bile geciktirmeden ödeyen namuslu vatandaşların cebinden kayıp/kaçak bedeli adı altında cebimizden çaldıkları paralar için helalliği kendileri için istesinler. Yoksa huzur-u mahşerde işleri çok zor. En azından ben benden çalınanları helal etmiyorum. Zehir zıkkım olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle