Güvensiz ürünler için 'Alo 130' devrede

Güvensiz ürünlerin bildirimi için kurulan"Alo 130 Ürün Güvenliği Şikayet Hattı"nın faaliyete geçti.

Güvensiz ürünler için 'Alo 130' devrede
Güvensiz ürünler için 'Alo 130' devrede
GİRİŞ 26.11.2014 12:08 GÜNCELLEME 26.11.2014 12:09
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, güvensiz ürünlerin bildirimi için kurulan "Alo 130 Ürün Güvenliği Şikayet Hattı"nın faaliyete geçtiğini belirterek, "İhbar ve şikayetler, en kısa sürede işleme alınacak ve sonuçlandırılacak" dedi.

Işık, bakanlığın sorumluluğunda bulunan sanayi ürünlerine ilişkin ihbar ve şikayetlerin, Türkiye'nin her yerinden doğrudan ilgili birimlere iletilmesini sağlamak amacıyla "130 Ürün Güvenliği Şikayet Hattı"nın hizmete açıldığını ifade etti. Görevli denetçiler aracılığıyla, piyasa gözetimi ve denetimi faaliyetlerinin gerçekleştirdiğini söyleyen Işık, şikayet hattı ile piyasada güvenli ürünlerin dolaşımının sağlanmasını amaçladıklarını, tüketicilerde de "güvenli ürün" bilincini oluşturmayı hedeflediklerini vurguladı.

- Güvensiz ürünü bekleyen yaptırımlar

 

 

"İhbar ve şikayetler, en kısa sürede işleme alınacak ve sonuçlandırılacak" diyen Işık, tüketici ve kullanıcıların şikayetleri sonucunda gerekli incelemelerin yapılacağını söyledi. Işık, üründeki güvensizlik ya da teknik düzenlemelere, standartlara aykırılığın mahiyetine göre, ürünün üreticisi veya ithalatçısına idari para cezası, ürünle ilgili toplatma kararı, piyasaya arz yasağı gibi yaptırımların, orantılılık ilkesi çerçevesinde uygulanacağını ifade etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • sabri karagöz 9 yıl önce Şikayet Et
    Mükemmel bir uygulama
    Cevapla