Ban: Mayın döşemeye devam edecekler

DESAV Başkanı Ünsal Ban, “Davutoğlu, seçime kadar ülkemizin önüne yeni mayınlar döşenebileceğine işaret ediyor” uyarısı yaptı.

Ban: Mayın döşemeye devam edecekler
Ban: Mayın döşemeye devam edecekler
GİRİŞ 21.11.2014 13:04 GÜNCELLEME 21.11.2014 13:04

Prof. Dr. Ban, “Memleketimizin ilerleyişinden rahatsız olan “içli dışlı” odaklar, yola yeni ve öncekilerden çok daha güçlü mayınlar döşeyecek. Onlar bunu yaparken, öyle ümit ve tahmin ediyorum ki Türkiye yoluna emin adımlarda devam edecek” dedi.

“BUGÜNE KADAR YAPTIKLARI HEP AYAKLARINA DOLANDI”

Karanlık odakların daha önce de birçok kez  “asparagas rapor” hazırladıklarını, iç ve dış medya organlarında nice “asparagas haber ve yorum”a imza attıklarını söyleyen Prof.Dr. Ünsal Ban, “Gördüğünüz gibi son bir aylık süreçte Türk Lirası, ABD Doları’na karşı yüzde 1,8 oranında değer kazandı. Gelişmekte olan ülke para birimleri arasında en iyi performansı gösteren Türk Lirası. İkinci ülkeyle aramızda hayli fark var. Son bir aylık dönemde yüzde 1,8 oranında değer kazanan Türk Lirası’nı, yüzde 0,1’lik kazanç ile Meksika Pesosu,  yüzde 0,08’lik değer artışı ile Endonezya Rupisi ve Filipin Pesosu takip ediyor. Öte yandan, ABD Doları’na karşı değer kaybeden para birimlerinin başını ise yüzde 16,1 ile Rusya Rublesi çekiyor” diye konuştu.

TAHVİL FAİZLERİNDEKİ DÜŞÜŞ DEVAM ETMELİ!

“Amerikan Doları’ndaki seyri tahvil cephesinde de görüyoruz” diyerek sözlerine devam eden DESAV Başkanı Prof. Dr. Ünsal Ban, “Siyasi ve ekonomik gelişmelere duyarlılığı yüksek seviyede olan gösterge tahvil faizlerinde de ciddi gerilemeler dikkat çekiyor. Gösterge tahvil faizinin yüzde 8,05 ile son bir yılın en düşük seviyesine gerilemesi önemli, bu eğilim önümüzdeki süreçte de devam edecek.  Tahvil faizleri bakımından gelişmekte olan ülkeler arasında ortalarda bir yerlerde olduğumuzu görüyoruz.  Güney Afrika ve Endonezya’da yüzde 7,6 ve yüzde 7,9 seviyelerinde faiz oranları. Hindistan, Rusya ve Brezilya’da ise  yüzde 8,1, yüzde 10,3 ve yüzde 12,9 seviyelerinde. Türkiye için olması gereken seviye  yüzde 4,5-5 aralığı, istikrarlı gidiş devam ettikçe bu orana yaklaşacağız, görünen bu” şeklinde konuştu.