Ban: Her şey memleketin ayağı kaysın diye

Prof. Dr. Ünsal Ban, Türkiye’nin 'Gezi Olayları'ndan bu yana 'içli-dışlı' çevrelerin müthiş algı operasyonuna maruz kaldığını belirtti.

Ban: Her şey memleketin ayağı kaysın diye
Ban: Her şey memleketin ayağı kaysın diye
GİRİŞ 12.11.2014 11:04 GÜNCELLEME 12.11.2014 11:04

Ban, “Memleketin ayağının kayması için ne lâzımsa yaptılar, yapıyorlar. 'Birazcık' zaaf gösteren bir yapı, bunca saldırıya asla dayanamazdı ”dedi.

MEMLEKET TAM MÂNÂSIYLA YAMULURDU!..
 “Türkiye'nin başında Recep Tayyip Erdoğan gibi dirayetli ve kararlı bir lider olmasaydı sıkıntı çok ama çok büyürdü” diyen DESAV Başkanı Prof. Dr. Ban, “Öne çıkan 'Sağlam İrade' aziz milletimizden destek alamasaydı, aziz milletimiz olan bitenin farkına varamasaydı durum yine kötü olurdu. Memleket tam mânâsıyla yamulurdu. Hani 3. Havalimanı hamlesinin tam gaz devam ettiğini belgeleyen fotoğraflar olmasaydı, yaygaraları moral bozabilir, ense karartabilirdi. Neyse ki bu algı operasyonunu da tutturamadılar, memleketi aydınlık yarınlara taşıyacak projelerin hayata geçirileceğine dair 'millî kanaat'i yıkamadılar ”diye konuştu.

3. HAVALİMANI NEDEN ÖNEMLİ?..

Prof.Dr. Ünsal Ban, 6 piste sahip olacak 3. Havalimanı’nın ülkemiz için önemine vurgu yaparak; “Bilindiği üzere, İstanbul'un mevcut Atatürk ve Sabiha Gökçen Havalimanları artan kapasite taleplerine artık cevap veremiyor. Günlük uçak trafiğinin bin 200 olduğu Atatürk Havalimanı'nda ortalama bin 100 uçağın inip kalkması kapasitenin sonuna gelindiğini gösteriyor. Kısıtlı kapasite yüzünden Atatürk Havalimanı'nda yeni yük ve charter uçuşlarına izin verilmiyor. Yeni sefer başlatmak ve sefer eklemek isteyen havayolları yeni kapasiteye ihtiyaç duyuyor.  Bu durum da ülkemize gelmesi muhtemel uçak trafiğinin bölge ülkelerdeki havalimanlarına kaymasına neden oluyor. Sorunlar, 6 piste sahip olacak 3. Havalimanı bittiğinde büyük ölçüde ortadan kalkacak” dedi.

"SEFERLERDE ARTIŞ, GECİKMELERDE VE MASRAFLARDA AZALIŞ, GELİRLERDE MUAZZAM TIRMANIŞ..."

Türk hava kargo sektöründeki asıl sıçramanın 3. Havalimanı’nın faliyete geçmesiyle birlikte görüleceğini söyleyen BAN; “Aynı şekilde, 2013 yılında dünyadaki yüzde 1'lik büyümeye mukabil, yüzde 17 büyüyen Türk hava kargo sektöründeki asıl sıçramayı 3. Havalimanı'nın faaliyete geçmesinden sonra göreceğiz. Kapasite sorununun ortadan kalkmasının hava kargo taşımacılığı alanındaki yatırımlara ne ölçüde hız kazandıracağını tahmin etmek güç değil. Hava kargo taşımacılığında maliyetlerin düşmesi, imalâtçılarımızın yurt dışındaki müşterilerine ulaşmasını kolaylaştıracak, çok önemli bir rekabet avantajına kavuşmuş olacağız”dedi.

"DEV ATILIMLA İHRACATA DOLAYLI KATKI"

Ban, Türkiye’nin kazanacağı bu önemli rekabet avantajıyla ihracata dolaylı katkı sağlanacağının altını çizerek;  “Dev atılım, ülkemizi bölgesinde çok daha güçlü hale getirecek, uluslararası görüşmelerde elimizi güçlendirecek. Bir de, Frankfurt ve Heathrow gibi 'hub' havalimanı olma özelliği taşıyan lokasyonların önüne geçecek 3. Havalimanı; adamlar rahatsız olmasınlar da ne yapsınlar!.. Algıya bozmak için her yanlarını yırtmayıp da ne yapsınlar!.. Bizi tırmandıracak olanı 'onlar' niçin istesinler?..”diye konuştu.