Sürücüler dikkat! Cezası 1755 lira!

İstanbul'un çeşitli noktalarında egzoz gazı emisyon denetimi yapıldı. Emisyon değerleri yüksek çıkan araçlara 1755 lira ceza kesilecek.

Sürücüler dikkat! Cezası 1755 lira!
Sürücüler dikkat! Cezası 1755 lira!
GİRİŞ 01.11.2014 16:20 GÜNCELLEME 01.11.2014 16:57
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından İstanbul'un çeşitli noktalarında egzoz gazı emisyon denetimi yapıldı. Gün boyu sürecek denetim için seçilen noktalardan birisi de Mahmutbey gişelerdi. Sabah saatlerinde buraya gelen bakanlık personeli ve trafik polisleri yapılacak denetim için hazırlıklar yaptı.

Trafik polisleri otobüs, TIR ve kamyonları durdurdu. Mobil bir araçta bulunan sistem ve cihazlarla durdurulan araçların egzoz gazı emisyon değerleri ölçüldü. Kontrollerle ilgili bilgi veren bir yetkili, "Az önce şehirler arası bir otobüsü denetledik. 2009 model bir araç. Yönetmelikteki ölçüm değeri bu aracın 2,5'dur.

Değeri geçseydi, yasal işlem uygulayacaktık. Ancak değerleri normal çıktı. Ölçümlerde değerleri yüksek çıkan araçlara yasal işlem uygulanacaktı" şeklinde konuştu. Kontrollerde, belirlenen değerlerin üzerinde emisyon değeri çıkan araçlara, Çevre Kanunu'nun 20. Maddesi uyarınca 1755 lira ceza kesileceği öğrenildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 8
  • s d 9 yıl önce Şikayet Et
    teröriste pus ; vatandaşa pusu kur !!! yakışıır!
    Cevapla
  • Ayhan YILMAZ 9 yıl önce Şikayet Et
    Aracın Muayenesi İle beraber Eksoz Emisyonu yapılıyor:Emisyon Muayenesi varken kontrollerde ceza kesmek için tekrar muayenemi yapılıyor bunu anlıyamadım. Cezaya : gelince: Bu ceza fakirede zenginede aynı miktar.sanıyorum.çook fazla insaf
    Cevapla
  • HASAN 9 yıl önce Şikayet Et
    çok güzelde şu madenlere kesilen cezaları yükseltseniz daha iyi olmazmı.araçlarla uğraşacağınıza gidin madenleri denetleyin..
    Cevapla
  • kokusuz kurt 9 yıl önce Şikayet Et
    10 numara yağ yakıp vatandaşı zehirliyorlar
    Cevapla
  • HAKKI SÖYLR 9 yıl önce Şikayet Et
    NOKSANI OLAN ARABALARA;TRAFIGE CIKIS IZNI VERILMESIN:,bir proplem baska bir proplemi doguruyor ...sonrada olaylarin üstesinden gelemiyoruz....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle