Türk TIR'larına İran çipi iddiası

Türkiye-İran Sınır Kapılarını kullanan, Türk Nakliyecilerin araçlarına, İran Gümrük Yönetimi tarafından takip cihazı takıldığı iddia edildi.

Türk TIR'larına İran çipi iddiası
Türk TIR'larına İran çipi iddiası
GİRİŞ 27.10.2014 12:12 GÜNCELLEME 27.10.2014 12:12
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

UND Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ergun Bilen, Türk Nakliyecilerin İran Sınır Kapılarında yaşadığı sıkıntılara bir de takip cihazı probleminin eklendiğini ifade etti.

Türk araçlarını takip etmek için, araçlara haksız bir şekilde çip takıldığını söyleyen Bilen, takılan takip cihazını çoğu zaman şöforlerin göremediğinden dolayı, araçtan çıkartılamadığını belirtti. Bilen, İran’ın TIR’ların nereye gidip geldiğini görebilidini söyleyerek,”Bu yapılan uluslararası suçtur . Uluslararası nakliyemizi engellemek açısından. Uluslararası Karayolu taşımacılığına yapılan bir suçtur.

“B PLANI RO-RO HATTI”

Takip cihazı olayının  önüne geçmek için elllerinden geleni yaptıklarını söyleyen Bilen, “İkinci  bir şekilde bunun önüne geçemezsek. B planı olarak Gürcistan, Azerbaycan, Bakü, Bakü’den Türkmenistan tarafına Ro-Ro hattı kurmak amacındayız. Şu anda orada çalışan iki tane Ro-Ro hattı var. Ama yabacı şirketlere ait. Ayrıca bizim derneğimizden de bir heyet orada çalışma yapıyor. Lakin bu İran ile anlaşamadığımız taktirde B planı olarak tekrardan Azerbaycan, Bakü, Türkmenistan Ro-Ro hattını faaliyete geçireceğiz”dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 2
  • mehmet 9 yıl önce Şikayet Et
    tam da iran düşmanı müslüman müsveddesi din ırkçıları nerede diyecektim ki ce'aaa.burda bitane varmış.sırf haber 7 islamcı diye favorilerimde.lakin burda bunlardan o kadar çok var ki ulusalcılar bile hoş gelmeye başladı
    Cevapla
  • roro hattını açın 9 yıl önce Şikayet Et
    iran faşist fars devletine iyi bir cevap olur.
    Cevapla