Türkiye'den dev projeye imza

Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Pojesi'nin (TANAP) Ana Hat Boruları Alım Sözleşmeleri imzalandı.

GİRİŞ 14.10.2014 12:14 GÜNCELLEME 14.10.2014 16:12
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

TANAP Ana Hat Boruları Alım Sözleşmeleri için düzenlenen imza törenine Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız katıldı.

SÖZLEŞME İMZALANDI

Başbakan Ahmet Davutoğlu, törende yaptığı konuşmasında projenin öneminden bahsetti. Davutoğlu'nun konuşmasının ardından sözleşmeler imzalandı.

6 YERLİ ÜRETİCİ YÜZDE 80'LİK KISMINI ALDI

TANAP'ın yaklaşık 1800 kilometrelik ana hat borusu için açılan ihalenin yüzde 80'ini Tosçelik, Borusan Mannesmann, Erciyas Boru, Emek, Umran ve Noksel kazandı.

Borusan Mannesmann-Noksel-Erciyas Konsorsiyumu, Ümran-Emek Konsorsiyumu ve Tosçelik Profil ve Sac Endüstrisi'nin bulunduğu 6 yerli üretici firma, toplam kapsamın yüzde 80'ini alırken; kalan kısım ise yabancı tedarikçi Baosteel Europe firmasına verildi.

400 BİN TONLUK BÖLÜMÜNÜ TEK BAŞINA KARŞILAYACAK

TANAP'ta 1 milyon 200 bin tonluk işin yaklaşık üçte birine denk gelen 400 bin tonluk bölümünü tek başına Tosçelik karşılayacak.

Borusan-Mannesmann, Erciyas Boru ve Noksel Boru'nun oluşturduğu üçlü konsorsiyum yaklaşık 300 bin tonluk kısmını, Ümran Boru ve Emek Boru'nun oluşturduğu grup da 200 bin tonluk kısmını aldı.

YORUMLAR 5
  • CEVAPCI 9 yıl önce Şikayet Et
    SEÇİLMİŞ SAYIN BAŞKAN VE BAŞBAKANIMIZ HAZRETİ ALLAH SİZLERDEN RAZI OLSUN bu memleket sayenizde kısa zamanda çıtasını çok yükseklere çıkardı. buna mukabil sizlerden bir İSTİRHAMDA bulunmak istiyorum. şu genel md kk var ya geçen gün KEDİYLE FOTOĞRAF çektirmiş. hani diyomki KEDİ ; KÖPEK ; VE SÜRÜNGEN EVLERİ inşaa ettirsenizde açılışına çağırsanız . sonrasında bu genel md kk arada bir bu mahlukları ( GEZİ ) ye GÖTÜRSE ::)) ne dersiniz?
    Cevapla
  • cem 9 yıl önce Şikayet Et
    inşallah devamıdagelecek yakın zamanda ceyhan rotardamda pekyakında??
    Cevapla
  • ihsan 9 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim utandırmasın . Rabbim hayırlı etsin inşallah.
    Cevapla
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    Eli Öpülecek Uzun Adam RECEP TAYYİP ERDOĞAN Atana Babana Ejdadına Rahmet ! "Ben Abdestsiz Hiçbir Devlet İşine İmza Atmadım." Diyen Cennet Mekan Ulu Hakan Sultan Abdülhamid Han! Huzur içinde uyu! Çünkü YENİ TÜRKİYE,DEKİ bütün köpeklerin tasmaları elimizde artık hiç kimseyi ısıramazlar ! Durmak Yok Yola Devam !
    Cevapla
  • Bilal 9 yıl önce Şikayet Et
    Maaşallah nazar değmesin.Büyümenin şartı üretim ve ihracattır.
    Cevapla