Cumhuriyet tarihinin rekoru kırıldı

Ocak-eylül dönemi ihracat rakamlarında Cumhuriyet tarihinin eylül ayı rekoru kırıldı.

Cumhuriyet tarihinin rekoru kırıldı
Cumhuriyet tarihinin rekoru kırıldı
GİRİŞ 01.10.2014 11:51 GÜNCELLEME 01.10.2014 11:51
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), eylül ayında ihracatın geçen yılın aynı ayına göre yüzde 6,5 artışla 13 milyar 294 milyon dolar olarak gerçekleştiğini bildirdi.

TİM, eylül ayı ihracat verilerini Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin de katılımıyla Van Ticaret ve Sanayi Odasında (Van TSO) düzenlenen toplantıda açıkladı.

TİM verilerine göre, eylül ayı ihracat rakamı, geçen yılın eylül ayına göre yüzde 6,5 oranında artarak 13 milyar 294 milyon dolar oldu. Ocak-eylül döneminde ihracat yüzde 5,7 artışla 118 milyar 225 milyon dolara, son 12 aylık ihracat ise yüzde 4,2 artarak 157 milyar 654 milyon dolara yükseldi.

Yaşanan artışla Cumhuriyet tarihinin eylül ayı rekorunun kırıldığı belirtildi.

YORUMLAR 2
  • Yüzdeelli 9 yıl önce Şikayet Et
    İğneden ipliğe her şey Çin'de yapılıyor. Tüketici bilinen yerli markaların Türkiye'de üretildiğini sanıyor. Yerli firmalarımız pazarda rekabet edemeyince üretimlerini Çin'e kaydırıyor. Bu durum imalat sanayimizde hem işsizliği hem de yetişmiş eleman açığını beraberinde getiriyor. Devlet bu duruma daha ne kadar seyirci kalacak çok merak ediyorum. Bir kaç sene içinde işsizlik iyice başımıza bela olacak. Piyasada hemen her sektör kalifiye elaman bulamamaktan şikayetçi. Devlet bu tehlikenin de farkında değil. Firmaların hizmet kalitesi gitgide düşüyor. Kısacası, durum vahim!
    Cevapla
  • ALİ 9 yıl önce Şikayet Et
    İyide borç rekoruda kırıldı niye algıda hata yapıyorsunuz
    Cevapla