TOBB işsizlik tahminini açıkladı

TOBB temmuzda işsizlik oranının yüzde 9,6 olmasını beklediklerini açıkladı.

TOBB işsizlik tahminini açıkladı
TOBB işsizlik tahminini açıkladı
GİRİŞ 16.09.2014 14:33 GÜNCELLEME 16.09.2014 14:41

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Sosyal Politikalar Uygulama ve Araştırma Merkezi, temmuzda işsizlik oranının yüzde 9,6 olmasını beklediklerini açıkladı.

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesinin konuya ilişkin basın duyurusunda, Sosyal Politikalar Uygulama ve Araştırma Merkezinin artık her ay işsizlik verilerine ilişkin tahminlerini açıklayacağı belirtildi.

Haziran ayı işsizlik oranının yüzde 9.1 olarak açıklandığı, işsizliğin artış trendini sürdürerek temmuzda yüzde 9.6 olarak ilan edileceği öngörüsünde bulunan açıklamada, temmuzda tarım dışı işsizlik oranının da 0.7 puan artış göstererek yüzde 11.8 düzeyine yükseleceği tahmininde bulunuldu. "İstihdam oranı 0.4 puan, işgücüne katılım oranı 0.5 puan gerileyecek" denilen açıklamada, son birkaç dönemdir devam eden "sanayide yavaşlama" uyarılarının haziran döneminde rakamlara yansıdığı, söz konusu uyarının temmuz için de geçerliliğini koruduğu ifade edildi.

Açıklamada, "Bir yandan Ortadoğu'daki politik durum ve Ukrayna krizi, bir yandan da AB'deki yavaş büyüme beklentisi de ihracat artışını tehdit etmektedir. Sonuç olarak bahsedilen gelişmelerle iç talebin daralmasını da dikkate aldığımızda temmuz ayı işgücü piyasası göstergelerinin olumsuz seyrinin devam etmesi beklenmektedir" denildi.

KAYNAK: AA