Yıldız'dan ısrarla sorulan soruya net cevap

Bakan Yıldız, Eylül ayında da aynı doğalgaz fiyatları ile devam edileceğini belirterek, ısrarla sorulan bir soruya da net cevap verdi.

GİRİŞ 31.08.2014 13:58 GÜNCELLEME 31.08.2014 14:57
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 'Israrla ve altını kalın çizgilerle çizerek söylüyoruz. Türkiye İŞİD'den herhangi bir petrol almamıştır. Rafinerisi olan TÜPRAŞ'ta böyle bir petrol işlememiştir' dedi.

AK Parti İl Başkanlığı'nın İl Danışma Meclisi Toplantısı öncesinde soruları yanıtlayan Bakan Yıldız, doğalgaz fiyatlarına zam yapılım yapılmayacağı konusunda, '62. hükümetimizin ilk doğalgaz ile alakalı sorusu diye bunu almış olalım. Biz Ağustos ayındaki fiyatlarla daha doğrusu bundan önceki çok uzun zamandan beri geldiğimiz fiyatlarla maliyetlerin arttığını her vesileyle söylemiştik. Özellikle döviz fiyatlarının, dolar fiyatlarının 2.16 gibi çok ciddi bir pariteye de geldiğini belirtmiştik. Normal aldığımız fiyatın daha da altında bir fiyatla satıyoruz. Maliyetlerimizin arttığını bir kez daha belirtmek isterim. Eylül ayında da aynı doğalgaz fiyatları ile devam edeceğiz' diye konuştu.

Yeni kurulan 62. hükümet ile ilgili olarak ise Bakan Yıldız, 'Ülkemize, vatanımıza, milletimize 62. Türkiye Cumhuriyeti hükümeti hayırlı olsun. Bizler şerefle ve onurla taşıdığımız bu görevi Kayseri adına diğer bütün milletvekili arkadaşlarımın komisyonda, Grup Başkan Vekili olarak devam ettirmesi kazançtır. Bizler koltuklarda gelip geçici olduğumuzu her fırsatta söylüyoruz. Bizler bu görevlerimizi zamanı geldiğinde bizden daha iyi yapacak olduğuna inandığımız arkadaşlarımıza bu görevlerimizi devredeceğiz. Asıl olan AK Parti hükümetlerinin sürdürülebilir kalkınmayı kazanmış olmasıdır. Bunu hükümetlerden hükümetlere değişen bir politika olarak değil, her hükümetin bir önceki hükümetlerden daha da iyi olduğu bir yapıyı hep beraber sergilememiz gerekiyor. Devlet politikalarının AK Parti hükümetleri ile de değişmeyen bir yanının olduğunu hep beraber görmüş olacağız. İlerleyen yüzünü hep beraber daha da dinamik bir şekilde görmüş olacağız. AK Parti hükümetlerimiz son 12 yıldan bu yana Türkiye'nin iradesine konulan güçlü bir yapıdır. AK Parti'yi çektiğinizde Türkiye'de herhangi bir siyaset diye bir şey kalmaz. Ben Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımızın teveccühlerinden bu yana teşekkür ederim. Resepsiyon ilklerle dolu, 3 bin 500 kişi katıldı. Türkiye'nin tüm kesimini kucaklayan bir yapıyı hep beraber izlemiş olduk. İnşallah çok güzel günler bizi bekliyor diyebiliriz' dedi.

Türkiye'nin IŞİD'den petrol aldığı ve işlediği yönündeki iddiaların sorulması üzerine ise Bakan Yıldız şu cevabı verdi:

'Israrla ve altını kalın çizgilerle çizerek söylüyoruz. Türkiye IŞİD'den herhangi bir petrol almamıştır. Rafinerisi olan TÜPRAŞ'ta böyle bir petrol işlememiştir. Bunu herhangi bir yanlış anlamaya mahal vermeyecek şekilde çok açık bir şekilde söylüyorum. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Ne yapacaksa hukuk içerisinde yapmak zorundadır. Biz Bağdat'tan, İran'dan daha büyük kapasiteyle, 11-12 ülkeden tedarik ediyor. En fazla tedarik ettiği ülke Irak'tır. Biz hem Bağdat'tan hem Erbil'den alıyoruz ve gerekli sevkiyatlarını yapıyoruz. Türkiye'nin bu yapısını 'IŞİD'den petrol alıyor' diyerek bozmaya çalışmanın hem enerji sektörüne yapılan önemli bir darbe hem de Türkiye siyaset tarihine AK Parti hükümetlerimize yapılan bir fitne olarak görürüm. Böyle bir şey söz konusu değil.'

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • karalevent06 9 yıl önce Şikayet Et
    sayın bakanım . sayın bakanım türkiye petrollerinde olan paralel yapıyı bitirin ama ne yazık ki atadıgınız müdürlerde parallel yapının hizmetinde yazık sayın bakanım batman bolge ve genel müdürlük paralel yapıya hizmet ediyorlar her nekadar biz menzil cemaatine baglıyız deselerde paralel yapının hizmetindeler paralel yapıya baglı şieketlere hizmet ediyorlar bu konu batman ak parti mv ziver özdemire iletildi sayın bakanım bu konu öneml,i sayın cumhurbaşkanımızın dediği gibi haksızlık karsında susacakmıyız sayın bakanım ankara tpao genel müdürlük ve batman bolge büdürlün içinde olan paralal yapyı bitirmeniz bu konu cumhurbaskanımız recep tayip erdogana daha ayrıntılı bir şekilde iletilecek sayın bakanım bu konu hakkın da en dogru bilgi batman mv biliyor sizi seviyoruz sayın bakanım rabbim yar yardımcınız olsun saygılarımla........ haber 7 lutfen yorumlarımızı yayınlayın tşkler
    Cevapla