IŞİD'in günlük kazancı dudak uçuklattı!

IŞİD'in petrol satışından kazandığı günlük tutar 1 milyon dolardan 2 milyon dolara çıktı.

IŞİD'in günlük kazancı dudak uçuklattı!
IŞİD'in günlük kazancı dudak uçuklattı!
GİRİŞ 25.08.2014 11:57 GÜNCELLEME 25.08.2014 11:57
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

IŞİD karaborsada piyasadan yüzde 50 oranında daha ucuza petrol satıyor. Örgüt ulusararası piyasada cuma günü 102 dolara satılan işlenmemiş ham brent petrolün varilini 25 dolar ile 60 dolar arasında bir fiyata satıyor. Bu da petrolü neredeyse piyasadan yüzde 50 daha ucuza sattığı anlamına geliyor (Brent, Avrupa, Afrika ve Ortadoğu'da petrol için bir ölçüt). Uzmanlar örgüt tarafından yapılan bu yasadışı satışın küresel petrol piyasasına zarar verecek boyutta olmadığını söylüyor.

Brookings Doha Merkezi'nde misafir öğretim üyesi olan Luay Al Khatteeb, IŞİD'in günlük olarak 30.000 varil civarında bir petrol satışı yaptığını, Suudi Arabistan'ın sadece bir günlük petrol üretiminin ise 9 milyon varil olduğunu söylüyor. Miktarın küçük olduğunu fakat yine de önem teşkil ettiğini ifade eden Khatteeb, IŞİD'in petrol satışı yoluyla günlük yaklaşık olarak 2 milyon dolar gelir elde ettiğini ve bu yolla faaliyetlerini finanse edebileceğini belirtiyor.

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 3
  • ferhad dag 9 yıl önce Şikayet Et
    Bir zamanlar Hitler'i ortaya çıkaran Siyonizm, onun daha da ileriye gidebilmesini . sağlamak için Nazilerin ürettiklerini satın alıp, onları ihtiyacı olan şeyleride temin ediyorlardı. Böyle Hitler, sadece ve sadece Amerikan şirketinin savaş kamyonu üretimini durdurması halinde bile Hitler'in ilerleyemiyeceğini bile bile savaşın son demlerine kadar üretim yapmaktan vazgeçmemiş ve Hitler'in bütü Almanya yerle dümdüz edilinceye kadar savaşı sürdürmesine katkıda bulunmuşlardır. Sanmayalımki Batı İŞİD'in durmasını istiyor. Aksine hem mümkün olduğu kadar katliam, hemde mümkün olduğu kadar tarihi yerleri dümdüz yapması için ona katkıda bulunuyor, mümkün olduğunca geçtikleri her yer tarumar ediliyor. Böylece hem Batı insanında İslam düşmanlığı tam gelişir, hem de Amerika bizim ne kadar vahşi olduğumuza ve mutlaka müdahale etmesi gerektiğine dünyayı inandırır ve dünya, kendisini gaddar Müslümanlardan kurtardığı içinde müteşekkir olur. Aynı Almanya'nın bütün Avrupa'yı istila etmesini bekleyip, sonra kurtarıcı olarak ortaya çıkması gibi. Hep aynı oyun.
    Cevapla
  • MEHMET AVCI 9 yıl önce Şikayet Et
    IŞID'dan petrol alanlar kimler acaba.. IŞID'dan petrol alanlar kimlerse IŞID'ı imalat edenler, ortaya çıkaranlar, destekleyenler onlardır.
    Cevapla
  • Mustafa YILMAZ 9 yıl önce Şikayet Et
    buna kim sevinir,avrupalı,amerikalı petrol devleri... IŞİD onların işine yarıyor..Çünkü petrolü el altından piyasanın çok altında bir fiyatla alıyorlar..bu işi amerike ve Avrupa orgasnize ediyor..yani IRAK'In petrolünü,ırak'ın servetini yağmalıyorlar IŞİD kamuflajı ile...yani arkasında Amerika devleti ve AB devletleri,başta İngiltere ve almanya var...
    Cevapla