Vergiler olmasa benzin kaç lira olurdu?

Türkiye'de vergisiz benzin ve motorin fiyatları, temmuzda AB ortalamasının üstünde seyretti.

Vergiler olmasa benzin kaç lira olurdu?
Vergiler olmasa benzin kaç lira olurdu?
GİRİŞ 20.08.2014 13:30 GÜNCELLEME 20.08.2014 14:08
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış


AA muhabirinin Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) temmuz ayına ilişkin Petrol Piyasası Fiyatlandırma Raporundan derlediği bilgilere göre, Türkiye'de vergisiz benzin fiyatı AB ortalaması olan 1,97 liranın, vergisiz motorin fiyatı da AB ortalaması olan 2,01 liranın üzerinde gerçekleşti.

Türkiye, Avrupa ülkeleri arasında vergilendirme öncesi, litre başına 2,12 lira ile benzinin en pahalı satıldığı ikinci, litre başına 2,15 lirayla da motorinin en pahalı satıldığı dördüncü ülke oldu.

Vergilendirme öncesi benzinin en pahalı olduğu ülke, litre başına 2,18 lirayla Danimarka olurken, motorinde ise litre başına 2,22 lirayla Yunanistan zirvede yer aldı.

- Benzin ve motorine yüksek vergi

Temmuzda ortalama litresi 5,07 liraya satılan benzine ödenen bedelin yüzde 58,19'unu vergiler, yüzde 32,15'ini ürün maliyeti ve yüzde 9,66'sını şirketlerin brüt kar marjı, motorinde ise 4,42 liralık fiyatın yüzde 51,36'sını vergiler, yüzde 37,10'nu ürün maliyeti ve yüzde 11,54'ünü şirketlerin brüt kar marjı oluşturdu.

Türkiye benzin ve motorine uyguladığı ÖTV ve KDV vergi kalemlerinin oluşturduğu toplam vergi oranı açısından Avrupa ortalamasının üzerinde yer aldı. Benzinde AB ortalaması yüzde 49, motorinde ise yüzde 54 seviyelerinde bulunuyor. AB ülkeleri arasında benzine ve motorine en yüksek vergiyi İngiltere uyguluyor. İngiltere'de benzin fiyatının yüzde 59'unu, motorin fiyatının ise yüzde 61'ini vergi oluşturuyor.

- EPDK'dan yakın takip

EPDK yetkilileri, Kurumun, Petrol Piyasası Kanunu'nun verdiği yetkiler kapsamında Türkiye'deki akaryakıt fiyatlarını yakından takip ettiği belirtti.

Kurumun geçmişte kar marjlarının anormal düzeyde artış göstermesi üzerine iki farklı zamanda "tavan fiyat" kararı aldığını ifade eden yetkililer, gerekli görülen durumlarda kanuni hakların tekrar uygulanacağını kaydetti.

- "Temel piyasa dinamikleri farklı"

Petrol Sanayi Derneği (PETDER) Genel Sekreteri Niyazi İlter, Türkiye ve Avrupa ülkelerindeki fiyatların oluşmasında piyasa dinamikleri açısından farklılık bulunduğunu, bu nedenle fiyatların doğrudan karşılaştırılması noktasında dikkatli davranılması gerektiğini söyledi.

Bayilik sistemi, fiyat bildirim metodolojisi, kaçakçılık ve kayıt dışılıkla mücadele için ortaya çıkan ek mali ve yasal yükümlülükler ile ekonomik yapı farklılıklarının fiyatların karşılaştırılmasını zorlaştırdığını anlatan İlter, fiyat oluşumundaki bu farklılıkların kıyaslamalar esnasında akılda tutulması gerektiğine dikkati çekti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 8
  • mehmet aksu 9 yıl önce Şikayet Et
    vergiye ben de karşıyım ama.... benzinin pahalı olması ülkemiz açısından iyi. neden mi? hepimizin karşı çıktığı cari açık sorunu var. eğer hükümet benzini vergisiz 2 liraya satarsa ne olur? hiç düşündünüz mü? 1-millet ucuz diye 2-3 kat daha fazla benzin alır. petrol aldığımız ülkelere 3 kat petrol parası öderiz. 2- benzine az para ödeyince arabaya daha fazla para harcama durumu ortaya çıkar ve ithal arabalara yüklü miktarda para veririz ve daha çok araba alırız. 3- depoyu dolduran halk bakkala bile arabayla gitmeye kalkar bu da zaten sıkıntılı olan trafiği çekilmez hale getirir. 4- hem petrole hem de arabaya çok para veren ülkemiz de cari açık daha da artacaktır. 5- devlet daha az vergi topladığı için güçsüz olacaktır.
    Cevapla
  • MÜMİN SEÇİM 9 yıl önce Şikayet Et
    BEN TAMİRCİYİM. Bir müşterim aracından bıkmış sorun ise lpg ve benden köklü çözüm istiyor , taktırma dedim çok yakıyor dedi ,çok yakmıyor benzin pahalı dedim çözüm ise benzini ucuzlatmak için meclise yürümek hep beraber dedim, sanki ben 50000 kmde 3 milyar araç arızası için para vermeye razıyım der gibi sustu . evet arkadaşlar köklü çözüm bu bu yeraltı kaynaklarını bize satma hakkını kimse eline alamaz alıyorlar çünkü biz sessiziz
    Cevapla
  • MÜMİN SEÇİM 9 yıl önce Şikayet Et
    HADİS. Allah Resulu s.a.v su mera ateş bütün müminlerin ortak malıdır der , söylermisiniz binanızın tabanından komşularınızla sondaj vurup çıkardığınız suya kim saat takabilir , yoksa bizim olan bu nimetleri birileri kanunla sahiplenip bize satıyormu ? uyan müslüman kardeşim uyan ne vergisi ne satışı yerden devlet halk adına çıkarır sadece masraf halk tarafından ortakça karşılanır kar amacı ise kapitalizmin işidir.
    Cevapla
  • ramzanavci 9 yıl önce Şikayet Et
    yuh be yüzde 58 vergi. dünyanın ilk vergiyle çalışan arabasını ürettik diye boşa demiyorlar
    Cevapla
  • embafer han 9 yıl önce Şikayet Et
    epdk ve maliye ve enerjiciler bu bilgiyi oku. Binek araçlar içinde dizelin payı 2000 yılında sadece yüzde 2.4 iken 2003 yılında yüzde 19, 2004’de yüzde 21, 2005’de yüzde 38 , 2009 yılında yüzde 45 , 2012'de yüzde 57 olmuştu. 2013 te ise %60 oldu.yani dizel arac satisi surekli yil be yil artarken asagidaki kimya kurali yuzyillardir degismiyor. 100ton petrolden teknik olarak 48ton benzin 18 ton motorin 11ton lpg cikiyor.tupras rafinerilerinde uretilen benzinin ancak %35 i turkiyede tuketiliyor, %65 ise satilamadigindan baska ulkeye ihrac ediliyor. Yani benzinin pahali fiyati nedeniyle millet dizel ve lpg araca yuklenince ihtiyaci karsilayacak miktarda mazot ve lpg olmadigi icin direk ithalati yapiliyor.tüketiminin yarıdan fazlasi ithalatla karşılanan motorinin vergisiz fiyati benzinden 11 kurus/litre DAHA PAHALIDIR.daha ucuz olan benzin icerde pahali oldugundan satilamadigi icin maliyetine(1.45tl )ihrac edilirken(yurtdisina satilirken)daha pahali olan motorin ithal edildigi icin(en 1.56 tl den) ülkemizin cari acigi büyümektedir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle