Kapanan beldelerden borç ve hurda araç kaldı

Yozgat'ta kapanan belde belediyelerinin borçları dudak uçuklatırken geriye sadece hurda araç kaldı.

Kapanan beldelerden borç ve hurda araç kaldı
Kapanan beldelerden borç ve hurda araç kaldı
GİRİŞ 30.07.2014 12:15 GÜNCELLEME 30.07.2014 12:15

Yozgat'ta nüfusu 2 binin altına inmesi nedeniyle kapanan 27 belde belediyesinden İl Özel İdaresi'ne 42 milyon 992 bin lira borç ile kullanılamayacak durumda hurdaya dönüşen araçlar kaldı.

Çıkartılan yasa ile nüfusu 2 binin altına inen belde belediyelerinin kapatılmasına ilişkin karar doğrultusunda Yozgat'ta 27 belde belediyesi kapatıldı. 30 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'nde kapanan 27 beldede belediye başkanı yerine muhtar seçimi yapıldı. Beldelerin mal varlıkları ve alacakları ile borçları Yozgat İl Özel İdaresi'ne devredildi. 

Yozgat Valiliği tarafından oluşturulan komisyon, kapanan 27 belde belediyesine ait hesaplar ile birlikte mal varlıklarını teslim aldı. Belediye Başkanlarının makam otoları, iş makinesi, servis minibüsleri, ambulans, pikap gibi bir çok araç da teslim alındı. Teslim alınan araçların büyük bölümünün kullanılamayacak durumda olması nedeniyle İl Özel İdaresi hurdalığına kaldırıldı.

Yozgat İl Genel Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Bayram Eroğlu, kapanan belediyelerden geriye kalan toplam 42 milyon 992 bin lira borçların kesin rakamlar olmadığını belirtti. Eroğlu, birçok belde belediyesinde personelin özlük haklarıyla ilgili yargıya başvurduğunu, bütün borç ve faturaların da ibraz edilmediğini bildirdi.

Yozgat Valisi Abdülkadir Yazıcı ise, kapanan belediyelerden teslim alınan araçların neredeyse tamamının kullanılamayacak durumda olduğunu söyledi. Yazıcı, teslim alınan araçların tamir edilip hizmette kullanılma imkanlarının incelendiğini, ancak yapılacak masraf yerine yenisinin alınmasının daha avantajlı olduğunu vurguladı. Yazıcı, hurdalıkta toplanan araçların yapılacak ihale ile satılacağını söyledi.

KAYNAK: DHA